Beachhandboll: Första damtruppen på flera år – Mikaela Johansson blir förbundskapten

Skaras Mikaela Johansson under elitkarriären med Skara HF. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89.

Sverige startar om verksamheten med sikte på EM 2024. Några nygamla landslagsspelare och en del helt nya samlas i Trollhättan i mitten av augusti. Det blir också den första samlingen under ledning av Mikaela Johansson, skriver handbollslandslaget.se.

Johansson hade en elitkarriär inomhus, i bland annat Skövde HF, Kristianstad HK och Skara HF. Den nyblivna förbundskapten kräver egentligen ingen presentation i beachdisciplinen heller. Johansson spelade trots allt två mästerskap för blågult (EM 2015 och 2017).

– Det är en stor ära att få vara förbundskapten och jag tycker det här ska bli jättespännande. Det känns som ett ganska tufft uppdrag där vi startar från noll, men det är en utmaning jag ser väldigt mycket fram emot. Tillsammans med bra organisation, god struktur och hårt arbete ska vi skapa ett lag som med åren ska prestera internationellt, säger Johansson till landslagets officiella hemsida.

Under fyra träningsdagar och lika många landskamper mot Norge börjar damlandslaget slipa på strukturen igen. Om knappt två år kommer ett första facit, Sverige vill tillbaka i mästerskapsgemenskapen igen.

– Vi ser dessa dagar som starten på resan mot EM 2024. Träningsdagarna grundar sig i att vi vill hitta framgångsfaktorer och verkställa vår plan för hur vi går tillväga för att lyckas få samma framgångar på damsidan som vi haft på herrsidan i de senaste mästerskapen, fortsätter Johansson.

Sveriges trupp till landslagssamlingen 18–21 Augusti
Källa: Handbollslandslaget.se
Tuva Lundén, Hellton IF
Louise Neidenström, Hammarby IF
Lovisa Kardell, Skånela IF
Maja Cedergren, Torslanda HK
Stina Littorin, Kärra HF
Amanda Hafström, Kärra HF
Signe Karlsson, KFUM Trollhättan
Ella Johansson, VästeråsIrsta HF
Timea Schmidinger, Kärra HF
Emma Frisk, Skara HF
Elsa Frisk, Skara HF
Linda Cadario, Gustavsberg IF HK
Maja Svanberg, Borlänge HK
Ida Rosenback, IK Sävehof
Caroline Månsson, Mölndals HF

Länk: Beachhandbollslandslaget för damer samlas i Trollhättan