Beachdamerna matchade mot Norge

Tidigare Skaraspelaren Mikaela Johansson är förbundskapten.Foto (arkiv): Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Verksamheten kring det omstartade damlandslaget i beachhandboll är igång. Sverige mötte Norge dubbelt i Trollhättan och fick med sig ett set i förlustsiffrorna den gångna helgen.

Ett par lägerdagar och tre träningar ledde fram till blågula debuter på flera håll. I lördagsmatchen rann Norge ifrån till tio respektive åtta poäng mer i seten, alltihop fick plats på lärkontot i svensklägret.

– Vi är i början av vår resa med många unga tjejer och ett gäng som aldrig spelat ihop, men nu efter matchen kan vi tydligt se vad vi behöva jobba på framöver. De bra saker som vi gjorde ska vi också se till att göra oftare och bli ännu bättre på, sade förbundskapten Mikaela Johansson till handbollslandslaget.se.

Söndagen blev något roligare resultatmässigt. Sverige höll emot från start och Caroline Månsson skickade in 18–16 till 1–0-ledning. Norge fick med sig ett mer poängsnålt andra set och visade kyla i shoot out.

– Vi avslutade helgen med den bästa insatsen, sade Johansson till landslagets officiella hemsida.

– För mig var det här en bekräftelse på att vi har något bra på gång i en trupp med mycket potential.

Sverige–Norge 0–2 (12–22, 8–16)
Poäng, Sverige: Ida Rosenback 8, Maja Svanberg 6, Caroline Månsson 4, Maja Cedergren 2.
Sverige–Norge 1–2 (18–16, 12–15, 6–9)
Poäng, Sverige: Caroline Månsson 14, Ida Rosenback 8, Maja Cedergren 6, Signe Karlsson 4, Timea Schmidinger 2 och Amanda Hafström 2.