Arrangörer i Åhus hoppas på beachhandboll i sommar

Beachhandboll i Åhus innan pandemin. Foto: Daniel Modig, Ikoncept AB

Pandemin gör att sommarens ungdomsturneringar ställs in på löpande band. Det blir ingen Gothia cup och inget i Partille. Men i Åhus väljer man att vänta med besked.

Sommarturneringarna är en stark tradition för många ungdomar i landet, men för andra året i rad gör hälsoläget att flera av dem ställer in. Förra veckan kom beskedet att det inte blir någon Partille cup.

– Det var säkert väntat, något annat hade varit orealistiskt med tanke på de förutsättningar som råder. Men vi har länge haft hoppet och det känns tomt och trist att behöva ta beslutet att ställa in, sade Partille cup:s generalsekreterare Fredrik Andersson då till GT.

Men i Åhus vill arrangörerna inte ge upp hoppet om den årliga beachhandbollen. Istället inväntar man ytterligare besked från Folkhälsomyndigheten.

”Vi vill arrangera och vi hade tänkt ge ett klart besked nästa vecka men nu har ju regeringen flyttat fram det beslutet ännu en gång till 17 maj”, skriver Åhus Beachhandbolls VD, Mats G Jönsson, i ett sms till Handbollskanalen.

Evenemanget spelas på stranden i Åhus. Det brukar locka över 100 000 besökare. Men skulle det bli av i år, blir det i en mindre skala.

”Det som gör att hoppet lever är ju att barn och ungdomsrörelsen inom idrottsrörelsen blöder och många vädjar till oss dagligen att försöka hålla ut och om det finns möjlighet att arrangera någon form av Åhus Beach i sommar”, fortsätter Jönsson.

Planen är att genomföra turneringen 15-24 juli. Handbollskanalen följer utvecklingen.