Åhus beach: Kristianstad knäckte koden till triumf

IFK Kristianstads vinnande uppställning. Foto: Daniel Modig, Ikoncept AB

Bäst i Sverige, men turneringen nästgårds har varit en liten sandfläck i IFK Kristianstads protokoll. Åtminstone fram till söndagens seger över SG Flensburg-Handewitt.

Jämnt men också slitigt och tufft, Kristianstad fick jobba sig in i match-helgen via sjätte plats i gruppspelet.

I utslagsmatcherna slog man IFK Ystad på straffar i semifinalen, dessutom Flensburgs båda lag innan det stora jublet hördes bland de mest segersugna.
– Många silver har det blivit, både som junior och senior, så jag har faktiskt längtat en del efter ett guld. Tidigare år var det mycket ploj, men allt eftersom har det byggts upp mycket prestige och vinnarskalle som man har vill man alltid vinna. Därför var det otroligt skönt att det lyckades i år, både för mig och för laget, sade Johannes Larsson i ett pressmeddelande.

Målvakten Leo Larsson stoppade Simon Jeppssons avslut i avgörande läge. Det hjälpte Kristianstad att hålla undan för det jagande tyska laget, 7–6 till slut.
– Fantastiskt att vinna första titeln för året redan nu. Jag tror att det blir likadant i Champions League, vi gnetar på i gruppspelet och sedan när det blir slutspel hettar vi till. Det är så man måste jobba, sade Anton Halén.

Tillbaka i handbollens 60-minutersvärld kan Flensburg kontra. Den tyska mästaren spelar två träningsmatcher, måndag kväll mot det orangea laget och LUGI HF på tisdag, som final på Sverigevistelsen.

IFK Kristianstads lag:
Leo Larsson
Adam Nyfjäll
Philip Henningsson
Anton Halén
Teitur Örn Einarsson
Johannes Larsson
Olafur Gudmundsson
Helge Freiman