15:40: Sverige avslutar mellanrundan i beach-VM

Sverige möter Qatar i fredagens enda match för beachlandslaget, som kommer till start med kvartsfinalplatsen klar. En välförtjänt andhämtning för blågult som vunnit fem av fem hittills i ett magiskt mästerskap.

Handbollskanalen når förbundskapten Jesper Knutsson under en stadspromenad. Några timmar återstår innan spelet på sanden i Kazan drar igång.

Sverige är det enda obesegrade laget, har i princip en mental vilodag inför lördagens slutspel. Stämningen i truppen är därefter.

– Så klart är det en fantastisk känsla, vi känner oss grymt avslappnade. Nu vet vi att vi redan vunnit gruppen och njuter av hela situationen.

Hur lägger ni upp dagen?

– Just nu har vi släppt matchen kan man säga, vi samlas och åker bort till spelområdet en timme innan. Alla som spelat på elitivå vet att det finns en extra växel när det gäller något och för Qatar betyder matchen mycket mer än för oss. Sen är det inga konstigheter när man kliver in på planen, de spelarna som vi skickar in kommer att ge 100 procent.

Alldeles före Sveriges match, på samma bana, avgörs vilket lag som väntar i kvartsfinal.

Iran eller Ungern?

– Spelmässigt vet jag inte om något av lagen sett speciellt starkt ut. Jag tar hellre Iran, men som jag sagt tidigare kan de mycket väl slå oss. Sen blir det spekulationer, Ungern kanske hellre vill möta oss som de slagit tidigare än Ryssland som börjar komma igång på hemmaplan. Iran kanske inte heller tänker gå för det 100 procent idag, men vi bryr oss inte så mycket eftersom vi själva spelat så pass bra.

Handbollskanalen hade fler frågor till Knutsson. En längre intervju läggs ut när fredagsmatchen gått i mål.

Bana 3 gäller för Sverige i eftermiddag, alla matcher i turneringen sänds live via arrangörens hemsida.