”Vi vill stötta vårt lokalsamhälle genom att främja idrotten”

Foto: Bildbyrån

Runt om i vårt avlånga land kryllar det av ICA-handlare som brinner för den lokala idrottsföreningen de stöttar. För Emma Nilsson Billefors, ICA-handlare från ICA Maxi i Nacka, handlar det främst om att bidra till samhället i stort.
– Vi vill stötta vårt lokalsamhälle genom att främja idrotten. Det är oerhört viktigt för oss utifrån att det skapar en oerhörd gemenskap och ger ungdomar möjlighet att utvecklas tillsammans, säger hon.

ICA-handlarna har stor frihet när det handlar om vilka idrottsföreningar de väljer att stötta. Och det är inte ovanligt att handlarna stöttar flera föreningar på orten de verkar i. För ICA Maxi i Nacka var valet givet att stötta Skuru IK, en av Sveriges mest framgångsrika föreningar på framförallt flick- och damsidan.

– Det känns oerhört viktigt att stötta våra lokala idrottsföreningar och självklart är vi extra stolta över vårt långa samarbete med Skuru IK. Handbollen är därtill en lagidrott där alla kan vara med och utvecklas, något som påminner oerhört mycket om vår vardag i butik, berättar Emma Nilsson Billefors.

Skuru IK som förening är kända över hela Sverige för sin ungdomsverksamhet. På frågan om varför ICA Maxi i Nacka valt att sponsra just Skuru IK kommer svaret blixtsnabbt från Nilsson Billefors.

– De har en bra och bred ungdomsverksamhet. Det är en stor förening med bra värderingar och det är oerhört viktigt utifrån vårt driv att göra skillnad. Skuru når ut i vårt lokala samhälle samt värnar om ungdomars idrottsintresse samt utveckling på sin nivå och det gillar vi skarpt.

Nilsson Billefors berättar att hon själv inte har spelat handboll, men däremot har hon ett visst handbollsintresse att brås på.

– Jag uppskattar själv handboll som idrott och min far med stort handbollsintresse började sponsra föreningen redan 1996.

Det innebär att ICA Maxi i Nacka har sponsrat Skuru IK i snart 30 år. Ett imponerade samarbete som bara fortsätter att utvecklas för varje år.

– Vi vill kunna bidra lokalt till föreningslivet, och vi vill ha ungdomar som är aktiva och tillsammans kan utvecklas, säger Emma Nilsson Billefors.