Få ut maximal potential av din spelstil med ASICS

Foto: ASICS

Presenteras i samarbete med ASICS och Stadium

Handboll är en av världens mest komplicerade och intensiva sporter. Det går fort och det är snabba riktningsförändringar åt alla håll och kanter. Dessutom är det en av världens tuffaste lagidrotter, som ställer höga krav på fysik och inte minst på att ha rätt skor. Med rätt skor kan spelarna göra det mesta av sin talang och sin förmåga.

Men inte kan väl alla spelare ha likadana skor? Definitivt inte. Olika skor passar olika typer av spelstil och fysiska förutsättningar. En stor och fysisk bombskytt från nio meter behöver en typ av sko. För en kvick och rörlig niometersspelare som älskar att gå på genombrott passar annan typ av sko bäst. Försvarsklippor som skall hålla emot tunga mittsexor och orka trampa ur spärrar kräver i sin tur en annan typ av sko. Ni fattar.

ASICS har något för alla spelstilar och fötter

För att göra det enkelt att välja skor som passar just dig så har ASICS grupperat sina olika skomodeller utifrån tre spelstilar – Higher, Faster och Stronger – där namnen beskriver vad skorna möjliggör. Just nu kan du köpa säsongens kollektion av ASICS alla handbollsskor på Stadium – läs vidare för tips om vad som passar dig bäst.

Higher

Vad kännetecknar då spelstilen Higher? Skotypen är för dig som vill ha mer stöd för att kunna hoppa högre och ändå landa mjukt efter att du avlossat ett skott i bortre krysset. Skorna i Higher-kollektionen har fokus på dämpning i de olika delarna av sulan, men också teknologi för ökad stabilitet vid upphopp.

Stronger

Men om du hellre stegar igenom två-tre i försvaret och knorrar bollen runt målvakten? Då är det skorna för spelstilen Stronger som gäller för dig. Skorna i ASICS Stronger-kollektionen är skapade för att kunna ge stabilitet i hälkappa och sidor vid riktningsförändringar och har även en konstruktion av sulan för bättre kontakt med golvet.

Faster

Slutligen har vi spelstilen Faster med inriktning på snabba spelare som älskar att kontra. Den här skon är för den spelartypen – redan kvicka spelare som vill kunna röra sig ännu snabbare när de väntar på målvaktens utkast. Faster har skomodeller med lite högre så kallat heel drop, framåtlutningen på foten inuti skon – ett slags inbyggt startblock skulle man kunna säga. Här är det också fokus på lätta material och sulmönster som erbjuder flexibilitet i alla riktningar.

ASICS har satsat rejält för att utveckla de här olika skotyperna för olika speltyper. Det ska finnas något för alla – vare sig hoppa högt, stega kvickt eller springa fort önskas. Mer information om alla skomodeller i ASICS handbollskollektion hittar du på Stadiums hemsida där du naturligtvis också kan köpa skorna direkt.