Rimbotränare till rasistattack mot domare

Foto: Robert Boman, Bildbyrån.

När Kungälvs HK tog emot Rimbo på hemmaplan under onsdagskvällen rann det över för en av Rimbotränarna, som kastade ur sig en rasistisk kommentar efter en av domarna, skriver Kungälvs-Posten under torsdagen

Det var i början av den andra halvleken under onsdagen allsvenska match mellan Kungälvs HK och Rimbo som det blev hetsigt mellan lagen, och en av tränarna i Rimbo slängde ur sig en rasistisk kommentar efter domaren, skriver Kungälvs-Posten under torsdagen.

– Han fällde en kommentar som inte passar sig i en idrottshall eller någon annanstans ute i samhället, säger elitdomaren Mohamed Abdulkadir, som var den i domarteamet som utsattes, till Kungälvs-Posten.

Tränaren fick rött kort direkt och händelsen är anmäld till handbollens disciplinnämnd för utredningen. Rimbotränaren riskerar dessutom att åka på både avstängning och böter för händelsen, enligt Kungälvs-Posten.

Henrik Mäkinen, ordförande i Svenska Handbollsförbundets domarkommitté uttalar sig om händelsen i Kungälvs-Posten:

– Det är oerhört allvarligt. Det är sällan det går över gränsen i handboll. Det kan som i alla sporter komma glåpord, men då gäller det domarens prestation eller roll. Det är något helt annat när de går på person och hudfärg. Det är kränkande för personen Mohamed och där måste vi dra en knivskarp gräns.

Källa: Rasistattack mot handbollsdomare
Matchprotokoll >>