Portugisisk tränare klar för Bodens BK HF

Två poäng till Danilo Ventura och Boden. Foto: Bodens BK HF

Bodens BK HF har gjort klart med en ny huvudtränare till den kommande säsongen, det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Portugisen Danilo Ventura, senast i Italien, har skrivit på.

32-åringen kommer närmast från en tränaruppdrag i italienska Benevento och innan dess var portugisen i en klubb som heter Ginasio Clube de Santo Tirso. Ventura spenderade totalt 25 år i klubben där han först spelade och sedan tränade ungdoms- och seniorlag.

Den första kontakten mellan Boden och Ventura togs i mars och efter att ha varit på besök i Boden i april kom parterna sedermera överens.

– Danilo har ett imponerande CV och en till synes brinnande ambition, men vi ville självklart träffa honom för att se hur han var som person. Efter tre dagar med intensivt handbollssnack och två mycket väl genomförda träningar var vi övertygade om att vi hade hittat rätt. Det är något speciellt med portugisisk tränarkultur som är svår att matcha. Danilo har som mål att förändra handbollen i Portugal och är beredd att lägga ned vad som krävs för att uppnå det. Hur många unga svenska tränare har samma ambitioner?, säger Jesper Mannberg från BBK:s sportgrupp i pressmeddelandet.

Ventura håller just nu på med sin Master Coach och har dessutom dubbel högskoleexamen inom fysioterapi och sports management. Men mycket erfarenhet som huvudtränare har han däremot inte.

– Martin hade aldrig tränat ett seniorlag tidigare när han kom till oss och han var en stor del i att vi vann serien ifjol. Goncalo hade inte heller tränat ett seniorlag när han kom hit och han är redan en levande legend i föreningen. Vi tror på det vi har sett och hört av Danilo. Han har precis alla egenskaper och kvalifikationer vi letat efter. Han är en sann föreningsmänniska, säger Mannberg.

Ventura själv säger så här om sin kommande klubb:

– Jag är mycket glad över att komma till Boden och det kommer att bli en fantastisk utmaning både för klubben och för mig personligen. När vi träffades och jag såg förutsättningarna var jag mycket nöjd, inte minst med det humanitära och sociala. Det är en speciell klubb som vet att nyckeln till framgång är att jobba hårt med det fundamentala och att satsa på ungdomsverksamheten. Jag hoppas att vi den här säsongen kan lära med varandra och att vi kan få en så bra erfarenhet som möjligt av den utmaning som spel på en högre nivå innebär. Mitt mål är att bygga ett genuint starkt, sammansvetsat lag, som spelar en snabb, aggressiv och underhållande handboll, vilket får hela staden att komma till matcherna för att stötta vårt lokala lag. Utmatningen är enorm, men det är också det jobb vi är villiga att lägga ned tillsammans för att lyckas!