Pellas fixade säsongens första poäng för AIK

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Det var rysligt spännande när Varberg besökte AIK i Solnahallen under lördagen. Med tre sekunder kvar av matchen gjorde Linus Pellas 33-33 och säkrade ett poäng till hemmalaget. 

Tio spelade matcher och noll insamlade poäng för AIK inför dagens match. För Varberg har det dock gått bättre i Allsvenskan. Hallandslaget ligger femma i tabellen med tolv poäng. Varberg fick därmed infinna sig i att vara favoriter inför matchen.

Men det skulle visa sig blir allt annat än enkelt för Varberg.

Theodor Uliana åkte på en utvisning efter 30 sekunder, men trots det var det AIK som gjorde matchens tre första mål. Varberg kom igång med målskyttet strax efter 3-0-målet, men det skulle dröja tills klockan stod på 21.53 innan laget var ikapp på riktigt (13-13).

Målen fortsatte hagla in för båda lagen fram tills halvtidsresultatet skrevs till 18-17.

I andra halvlek bjöd båda lagen publiken på en riktig rysare. Med knappt tre minuter kvar av matchen gjorde Morten Damgaard 32-32 och därefter tilldelades Varberg en straff som William Deliaune Aronius säkert satte i mål (32-33).

Med 20 sekunder kvar av matchen tog AIK en timeout, och det korta taktiksnacket gjorde gott. Linus Pellas kvitterade tre sekunder innan slutvisslan ljöd. Pellas blev alltså AIK’s matchhjälte och fixade Solnalagets första poäng för säsongen.