OV Helsingborg stängde seriefinalen i sista sekunden

OV-jubel från David Svensson och Oskar Joelsson. Foto: Krister Andersson/Bildbyrån.

Publikintresset bubblade över. Matchen levde upp till alla krav på medryckande händelseförlopp. OV Helsingborg knep segern mot HK Varberg, tack vare Oskar Joelsson viktigaste mål hittills i handbollslivet.

Totalt 2 089 åskådare bänkade sig i Sparbankshallen – en framgång för närvaro, sammanhållning och supporterstöd. De fick se en tät uppgörelse med tuffa försvar där sista målet avgjorde.

Varberg hade en poäng tillgodo från start och 21–17 i matchminut 48. David Florander och niomålsskytten Linus Nilsson firade framgångar och justerade marginalen mot OV-kvittering.

Halvannan minut från slutet kunde Oskar Joelsson komma till med 26–26. Yngst på planen, men 18-åringen tvekade inte när möjligheten uppenbarade sig på nytt i nästa borta-anfall.

– Jag tycker bara att det är extra roligt när det bränner till. Då blir jag bara mer taggad och vill avgöra extra mycket. Jag hade samma läge mot Hallby hemma, då tog jag läget och missade i sista sekunden. Det var extra roligt med revansch och göra något bra av möjligheten den här gången, sade han till Helsingborgs Dagblad.

Ett blixtsnabbt beslut, Joelsson vågade och vann innan han hamnade i centrum av alla glädjetjutande Helsingborgslirare.

Varberg hade Filip Berentsen i storform med tio mål och var ytterst nära att behålla förstaplatsen. När Joelssons avslut nådde nät var platsbytet i tabellen ett faktum – ett mål för de stora arenor.

– Det är matcher som den här man längtar efter, man tänder till lite extra. Hela hösten springer man runt och lunkar, det är nu när de drar ihop sig som det är roligt. Det är därför man tränar varje dag, vi vill upp till handbollsligan igen och få spela i de större arenorna med mycket folk, sade matchvinnaren till HD.

HK Varberg–OV Helsingborg 26–27 (12–11)

Tätduons återstående spelschema
(Tabellplacering)

OV Helsingborg
Skånela H (4)
VästeråsIrsta B (14)
Aranäs H (5)
Lindesberg B (10)
HK Varberg
Tyresö H (13)
Amo B (9)
Hallby H (3)
Anderstorp B (12)