Handbollsligan nära för Hammarby

Hammarbys Gustav Davidsson jublar. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Hammarby Handboll är snubblande nära en återkomst till Handbollsligan nästa säsong. Efter gårdagens tiomålsvinst mot Vinslöv (39-29) behövs bara en poäng på tre matcher för att de grönvita ska lösa ut seriesegern.

Serieledarna Hammarby tog emot tolfteplacerade Vinslöv under tisdagskvällen. Hammarby sökte att skapa ytterligare lucka och matchboll, eller matchbollar, mot bakomjagande Kungälv i tabellen. Vinslöv å andra sidan försökte säkra att undvika jumboplatsen, dit man har fem poäng till godo på AIK.

Och det var något överraskande Vinslöv som gjorde det första rycket i matchen när de drog ifrån till ledning 6-3 efter tio minuter. Men stekhete Gustav Davidsson på niometer, som gjorde elva mål i matchen, ville annat och ledde Hammarby till sex raka och ledning 9-6.

Hemmalaget fortsatte att hålla i initiativet och i halvtid stod det 20-13. I den andra halvleken fortsatte Bajen att föra matchen och Vinslöv kom aldrig riktigt nära i det som skulle bli en tiomålsmatch med Hammarby som vinnare med 39-29.

Segern innebär att Hammarby endast behöver ta en poäng i lagets tre sista matcher. Det som skulle kunna tala emot Bajen är att man möter fyran Karlskrona på bortaplan i nästa matchen, på fredag. Sen ska man spela mot just jagande Kungälv innan det är dags för avslutningsmatch mot Kärra – där nerverna kan vara utanpå tröjorna om man kommer med två raka förluster. Spännande upplösning väntar.