Hallby värvar från smålandskonkurrent

IF Hallby HK från Jönköping fortsätter att stärka sin trupp inför kommande säsong i Allsvenskan.

Nästa nyförvärv till klubben är Oliver Löfwenius som man hämtar från smålandskonkurrenten Anderstorps SK. 20-åringen kommer ursprungligen från Alingsås men inför denna säsongen valde han spel i ASK. Med fint skytte och bra försvarsspel spelade han en betydande roll i Anderstorps avancemang till Allsvenskan.

– Jag gillar Hallbys sätt att se på träning. Vi hade en stark träningskultur i Alingsås, och jag har alltid gillat att träna. Jag har känt att jag har velat komma till en klubb som tränar mycket och som satsar på den fysiska biten, säger Löfwenius till Jnytt.se.

Vänsternian, som var en del av Alingsås framgångsrika juniorlag, har skrivit ett tvåårskontrakt med Hallby.

– Vi har redan ett bra lag, men i Oliver får vi det tunga skytte utifrån som vi har saknat innan. Han slutar inte skjuta om han har skjutit utanför några gånger, utan vi kan lita på att han fortsätter skjuta, säger Hallbys sportchef Kim Shepherd till Jnytt.se.

Hallby ser ut att få behålla stora delar av sin trupp från den gångna säsongen. Men för att klara sig bra i Allsvenskan måste den spetsas och Shepherd aviserar för att klubben letar efter fler nyförvärv som ska toppa truppen.

Läs även: Skyttekung till IF Hallby HK

Källa: Jnytt.se