EXTRA: IFK Ystad klara för Handbollsligan

Christoffer Svensson, IFK Ystad. Foto: Krister Andersson

Efter vinsten borta mot HK Varberg på lördagseftermiddagen står det nu klart att IFK Ystad är klara för spel i Handbollsligan nästkommande säsong. 

Förutsättningarna var glasklara inför lördagens möte mellan HK Varberg och IFK Ystad. Inför den rena seriefinalen i Allsvenskan behövde gästande IFK Ystad bara ta en poäng för att säkra sitt avancemang till Handbollsligan nästa säsong.

Efter matchens första 30 minuter var känslan att IFK Ystad inte skulle lyckas. Då hade HK Varberg nämligen skaffat sig en sju bollar stor ledning, 19-12. Men väl i den andra halvleken vaknade skåningarna till liv och kunde vända på matchen.

Med mindre än minuten kvar satte Henrik Knudsen en straff till 26-25 för gästerna och där kändes det klart, inte minst med tanke på att en poäng alltså skulle räcka för IFK Ystad. Hemmalaget hann visserligen kvittera till 26-26, men tiden rann ut och matchen slutade således med en poäng värdera.

Därmed är IFK Ystad nu klara för Handbollsligan nästa säsong. Efter 23 spelade matcher toppar laget nämligen tabellen med 40 inspelade poäng, med hela sex poäng till godo på HK Varberg. Det är ett övertag som inte går att hämta ikapp.

Matchcenter: Herrallsvenskan