Dansk storskytt klar för Amo HK: ”Historiskt nyförvärv”

Mathias Mark Pedersen. Foto: Amo HK

Amo HK satsar verkligen för att nå Handbollsligan. Sedan tidigare står det klart att Andreas Stockenberg återvänder till klubben och nu har Amo gjort klart med en dansk storskytt i Mathias Mark Pedersen, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Historiskt nyförvärv till Alstermo, vi aldrig tidigare lyckats med något liknade, säger Tomas Lundberg i Amo HK i pressmeddelandet.

Andreas Stockenberg återvänder alltså som tränare till den kommande säsongen efter två år i IK Sävehofs organisation. Dessutom är Philip Kjellander efter en tids uppehåll från handbollen. Nu har klubben gjort klart med ett fint nyförvärv i danska storskytten Mathias Mark Pedersen.

– Jag har spelat ihop med tre svenskar tidigare Jonas Larholm, Andreas Palicka och Emil Berggren. Fått höra bra grejer om Svensk Handboll. Jag vet att Andreas Stockenberg är fantastisk på att utveckla spelare. Jag ger mig in detta för utvecklas och bli en bättre handbollsspelare, jag har även hört gott om Amos lagkapten Daniel Steen, säger Mark Pedersen i pressmeddelandet.

Mark Pedersen kommer närmast från tyska tredjedivisionslaget Mecklenburger Stiere där han har öst in mål. På 25 matcher gjorde dansken 226 mål och blev utsedd till MVP i serien. Innan dess har Mark Pedersen bland annat spelat för Ålborg.

Dansken är född 1997 och spelar främst som mittnia.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here