Daniel Lindgren drabbad av blodpropp

Daniel Lindgren under sin tid i IFK Kristianstad. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

HK Varbergs duktiga Daniel Lindgren har drabbats av blodpropp i båda lungorna.

Daniel Lindgren har drabbats av blodpropp i båda lungorna och blir borta på obestämd tid, det rapporterar Hallands Nyheter. Han säger till tidningen:

”Jag har fått proppar i bägge lungorna, men som tur är så är det inte livshotande så det är väldigt skönt! Jag ska få blodförtunnande i sex månader.

Jag vet mer på måndag och sedan dröjer det en till två veckor (svar på blodprover).”

Oturen med hälsan grinar Lindgren i ansiktet. Tidigare i år, i januari/februari, drabbades han av hjärtsäcksinflammation och tvingades vila. Han blev borta en tid men kom sedan tillbaka till spel i IFK Kristianstad.

Lindgren är född i maj 1986 och fostrades i Varbergs HK. Deras 86-kull var riktigt duktig och både Lindgren och lagkamraten Tobias Bengtsson värvades till HK Drott. Han gjorde 142 och 145 mål under 2007-2009 för Drott men en skadad axel har sedan dess gjort honom till mer av en försvarsspecialist.

Sommaren 2010 flyttade han till Drammen i Norge där han spelade en säsong. Han återvände sedan hem till Drott fram till 2013 då han flyttade till IFK Kristianstad. Lindgren blev en riktig publikfavorit nere i Skåne och var med om guldet i våras. Han valde sedan att flytta hem till Varberg.

Handbollskanalen hoppas på ett bra tillfrisknande.