Alstermo IF blir Amo Handboll

Foto: www.alstermohandboll.se

Igår spelade Alstermo IF sin sista handbollsmatch någonsin. Inför matchen presenterade klubbens ordförande – Magnus Jonsson, nyheten att man bryter sig ur föreningen och bildar Amo Handboll, uppbackade av storsponsorn Amokabel.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det händer grejer i den lilla orten Alstermo med 829 invånare. I helgen kunde ni läsa om att handbollsklubben säkrat ett nytt stort sponsoravtal med det lokala företaget Amokabel och igår spelade den allsvenska nykomlingen säsongens och klubbens sista match.

Efter matchen kom det mesta att handla om den nyhet som ordförande Jonsson presenterade innan matchen – Laget bryter sig ur Alstermo IF och bildar Amo Handboll. Till Barometern berättade Jonsson att en av de bakomliggande faktorerna till beslutat var att ”det är svårt att bedriva både en elitsatsning och en motionssatsning. Man talar två skilda språk. Nu blir vi en renodlad handbollsklubb och Alstermo IF fortsätter vara en viktig klubb med stor betydelse för hela byn.”

Beskedet har gett blandade reaktioner hos medlemmarna i Alstermo IF men mellan klubbarna finns det, enligt Jonsson, inga hard feelings. Med ekonomiskt stöd från storsponsorn ska nu Amo Handboll lyfta till nästa nivå.

– Vi ska vara ett etablerat allsvenskt lag. Nu har vi börjat bygga en elitsatsning på lång sikt. Det känns jättebra, säger Magnus Jonsson till Barometern.

Det spelades även handboll i Amokabel Hallen igår. Matchen mot Önnered slutade med bortaseger 24-30. Efter 26 omgångar slutade Alstermo på plats tio, precis ovanför negativt kval, vilket får ses som en fullt godkänd insats.

Lyssna på en intervju med tränare Andreas Stockenberg där han pratar om gårdagens match, säsongen som varit, sin egen och Amo Handbolls framtid.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here