Sista målet avgjorde för GT Söder

Yasmin Domonji – en av GT Söders två kaptener. Foto: Nisse Nilsson.

GT Söder har sina bekymmer med dubbelpunkt. Så länge segrarna fortsätter komma och marginalen i toppen är god kan serieledarna se svackorna som nyttiga utmaningar. Eskilstuna Guif tog taktiken till hjälp men föll med uddamålet.

Söders bästa period ordnade 15–12 från pausställningen 9–12 tack vare framträdande trion Yasmin Domonji, Julia Grahn och Johanna Widgren (sju mål).

I Guif fick trippelutvisade Caroline Karlsson tacka för sig inför upplösningen. Kompensationen på ritbordet blev ett drag som kapade tremålsunderläget under rafflet från matchminut 58 och framåt.

Mia Lagumdzija bar gästerna i underläget, Josefin Johansson lade sista handen på kvitteringsbollen via en straffretur. GT Söder hade dock ett anfall kvar och kunde lägga nedturen med hackiga anfall bakom sig när Johanna Widgren prickade rätt med klockan på 59.57.

I skrivande stund, med fem poängs försprång blir SHE-vibbarna allt starkare för Stockholmslaget. Tyresö Handboll hjälpte på sitt sätt, snodde en pinne av Eslövs IK med två mål i slutminuten av Annika Näräkkä och Madeleine Lindgren till 28 lika.

IF Hellton, inklusive tolvmålsskytten Ida Holm, tog lördagens säkraste seger via en utmärkt slutfas mot Spårvägens HF.