Önnereds HK klara seriesegrare i Allsvenskan

Foto: Önnereds HK

Önnereds HK blev under söndagen klara seriesegrare i Allsvenskan efter att Skånela IF förlorat på bortaplan mot Spårvägen HF med 21-27.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det återstår två omgångar i damernas Allsvenska men vilka som vinner serien och därmed spelar i SHE nästa säsong är redan klart. Önnereds HK blev i dag seriesegrare ”i kavaj” när närmaste utmanaren Skånela IF förlorade mot Spårvägen.

Önnered har fyra poäng marginal till tabelltvåan Kungälvs HK som bara har en match kvar att spela och fem poäng marginal till tabelltrean Skånela som har två matcher kvar på schemat.

Jag är grymt glad och stolt över det tjejerna har presterat den här säsongen, säger Önnereds ordförande Fredrik Blomberg till Handbollskanalen.

ÖHK åkte som bekant ur Elitserien förra säsongen efter tuffa kvalmatcher mot Boden IF. Inför årets säsong i Allsvenskan var målsättningen glasklar.

Innan säsongen hade vi en tydlig målsättning – vi ska tillbaka till SHE. Tjejerna har levererat, och levererat under press vilket är svårt. Jag vill tacka Krister Bergström som valt att sluta som huvudtränare. Krister har gjort ett fantastiskt jobb med laget och nu är det viktig att vi förvaltar detta och bygger vidare på ett slagkraftigt lag som ger vår nye tränare, Hamed, de rätta förutsättningarna inför nästa säsong, forsätter Blomberg.

Nu väntar alltså nya och tuffare utmaningar vilket kommer att kräva ett hårt jobb, inte bara från spelarna utan också från ledare och klubben.

Vi kommer att se till så att laget får en lång och bra försäsongsträning som börjar redan i mitten av april. Detta för att vi ska komma väl rustade till SHE. Att vårt damlag spelar i den högsta serien ligger i linje med klubbens vision och vårt långsiktiga arbete, avslutar en nöjd Fredrik Blomberg.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here