Lisa Hansson byter Boden mot Eslöv

Lisa Hansson. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Allsvenska nykomlingen Eslövs IK har lagt vantarna på en SHE-erfaren spelare. Lisa Hansson flyttar snart från Boden Handboll med ett färskt treårskontrakt.

Andrea Johansson som härjade friskt på Eslövs vänsterkant förra säsongen skrev på för Boden tidigt i våras. Nu har traditionsklubben hittat en 24-åring som reser åt andra hållet.

Lisa Hansson kommer varken att spela för samma lag, på samma position eller samma sida som under 2017/18.
– Jag kände att jag ville ta ett steg ner i seriesystemet för att få möjligheten att spela nio meter igen, säger hon till klubbens hemsida med speltid som högernia i sikte.

– Har spelat vänsterkant dem två senaste säsongerna i SHE men känner att jag inte riktigt kommit till min rätt där. Jag har höga personliga mål och vet att klubben har en hög målsättning vilket känns inspirerande.  Jag vill vara en mer ledande och involverad spelare, men vet att det kommer vara en stor omställning efter att ha huserat på kanten de senaste säsongerna, fortsätter hon.

Eslövs tränare Lasse Eklöv:
– I Lisa får vi en spelare med ett brett register både i anfall och försvar! Lisa spelar med tempo och går alltid rakt på mål samt lägg till ett bra bollsläpp så har vi en sevärd spelare under de kommande säsongerna.

Lisa Hansson i SHE
2016/17: 21 matcher – 15 mål
2017/18: 21 matcher – 27 mål

LÄNK: Eslövs IK värvar spännande SHE-spelare från Boden