Extra: Kärra HF är tillbaka i SHE

Kärra HF. Foto: Kärra HF

Inför den sista omgången av Damallsvenskan var det otroligt spännande – vilket lag skulle ta steget till SHE, Aranäs HK eller Kärra HF? Svaret blev Kärra HF, som därmed är tillbaka i högstaserien.

Lagen har följts åt under hela säsongen och bytt plats med varandra i tabelltoppen flera gånger om. Inför den sista omgången låg Aranäs etta på något bättre målskillnad och därför hade Kungsbackalaget en liten fördel.

Med drygt fem minuter kvar av hemmamatchen mot Tyresö hade Aranäs ledningen med 27–24 och i det läget var avancemanget till SHE nära. Men kanske kom nerver in i bilden, för Aranäs tappade ledningen några minuter senare.

Och slutet blev minst sagt dramatiskt. Tyresö kvitterade till 28–28 med 35 sekunder kvar och i matchens sista sekund satte bortalaget 28–29. Därmed behövde Aranäs förlita sig till att Kroppskultur besegrade Kärra.

Men Kärra pallade för trycket och gjorde jobbet i bortamatchen mot Kroppskultur och därmed är Göteborgsklubben tillbaka i SHE. För Aranäs väntar kvalspel mot Skövde HF.

Tabellen ser därmed ut så här:

1, Kärra HF
2, Aranäs HK
3, Eslövs IK
4, IF Hallby
5, OV Helsingborg
6, Tyresö Handboll
7, AIK
8, GF Kroppskultur
9, Eskilstuna Guif
10, Skånela IF
11, GT Söder
12, Nacka HK