…och Cederholm till Frankrike

Andreas Cederholm. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Även Andreas Cederholm är på väg bort från IFK Kristianstad.

Den svenska landslagsspelaren Andreas Cederholm är på väg att lämna IFK Kristianstad. Kvällsposten rapporterar att Frankrike kan bli nästa destination för Cederholm, uppgifter de fått från podcasten #avkast. Ännu är dock ingen klubb bekräftad. IFK:s sportchef Mats Samuelsson till tidningen:

”Jag har inte hört något konkret men ”Ceder” har alltid sagt att han gärna vill spela i Frankrike. Det passar honom bättre än Tyskland. Därför är det ganska troligt att det blir så.”

Cederholm var mycket nära att lämna klubben redan i somras. Då var det HBC Nantes från Frankrike som var intresserade. Vi ser ingen anledning att just nu avskriva den klubben igen. På högernio har de just nu 21-årigen fransmannen Florian Delecroix och Rodrigo Salinas från Chile.  Jordan Camarero växlar mellan H6 och H9.

Andreas Cederholm är född 4 maj 1990 och fostrad i HK Guldkroken, denna klassiska klubb från Hjo i Västergötland. Som 17-åring flyttade han till IFK Skövde där han etablerade sig som en duktig elitspelare och utvecklingen har sedan fortsatt sedan 2013 i IFK Kristianstad.