Jesper Larsson: ”Den tuffaste gruppen hittills”

Foto: Viktor Ljungström http://www.viktorljungstrom.se/

Med fyra raka SM–guld har IFK Kristianstad fått flera tillfällen att mäta krafterna i Champions League. Senast i åttondelsfinal för första gången, i år radar topplagen upp sig direkt. – Det blir den tuffaste gruppen hittills, säger Jesper Larsson till EHF.

Det europeiska förbundet publicerar med jämna mellanrum miniporträtt på lagen som går in i mästarligan om en knapp månad. När det kommer till Kristianstad ser sportchefen Jesper Larsson möjligheter till en skräll.

– Vardar, Veszprém, Rhein-Neckar Löwen, Montpellier, Barcelona och Brest är alla på högsta nivå. Vi kommer absolut försöka överraska, men det kommer att bli tufft.

– Vår chans är att göra något annorlunda, som de andra lagen inte gör, fortsätter sportchefen.

På totalt 44 matcher har Kristianstad plockat 23 poäng, blott sju av dessa har kommit på bortaplan. Jesper Larsson ser gärna en förändring:
– Vi siktar också på att ta några poäng borta. Vi har varit nära ett antal gånger, i år är det verkligen dags, säger han.

I uppsnacket siktar EHF in sig på ett levnadsvillkor för Kristianstad som svensk storklubb. Varje år lämnar nyckelspelare för proffsäventyr hos större drakar i utlandet.
– Ännu en gång försöker vi bygga ett nytt lag med hungriga spelare som gillar att springa. Vi är optimistiska inför säsongen och det blir stort att välkomna klubbarna av den här digniteten igen.

Efter bland annat önskemål från TV-bolag har Kristianstad lagt sina hemmamatcher lördagskvällar 19.30. I premiären den 15 september kommer vitryska Meshkov Brest till den orangea arenan.