Lugi visade klorna mot Eslöv

Arkiv. Jenny Carlsson försöker hitta in till Olivia Löfqvist. Foto: Kenneth Landgren

Det hackade en hel del i Lugis anfallsspel när Eslöv gick upp i en dubbelpunkt under den andra halvleken. Men det var aldrig något snack om var poängen skulle landa i Skånederbyt. Slutresultat Eslöv – Lugi 21-32. Lundalaget leder fortfarande SHE, en poäng för Sävehof.

Det tog ett tag innan det första målet rasslade in i Skånederbyt i Eslövshallen. Hemmalaget och gästerna från Lund turades om med stolpträffar. Melissa Petrén knäckte koden och gjorde matchens första mål (0-1, 3.55).

En kvart senare gjorde hon Lugis tolfte mål till ställningen 12-6 (18.56) och Beatrice Nilsson följde upp med 13-6 (19.47). Detta trots att Andrea Johansson sattes att punktmarkera Hanna Blomstrand redan efter 14 minuter.

– Det kändes som vi hade koll hela matchen, analyserade tiomålsskytten Jenny Carlson.

Avståndet med +7 till Lugi stod sig in till halvtidsvilan fastän Tomas Westerlund testade med spel sju mot sex de sista fem minuterna. Gästerna var lugnare, fångade in hemmaspelarna och kastade bollen i tomt mål tre gånger.

– Det blev en konstig match där vi fick spela på en planhalva, tyckte Jenny Carlson.

För i den andra halvleken gick Eslöv ut med en dubbelpunkt på Lugis högersida – Hanna Blomstrand och Elinore Johansson.

– Vi körde nyare varianter och korrigerade efter hand för att lösa upp dubbelpunkten. Bakåt var vi som vanligt stabila.

Det bästa man kan säga om Eslövs insats i den andra halvleken är att laget aldrig lät Lugi kliva ifrån på allvar. Man höll jämna steg. Mycket tack vare att andra spelare än hårdbevakade Anna Bardis klev fram. Betty Svensson gjorde fem mål och Lina Wessberg var ständigt farlig.

– Vi tar oss igenom matchen och gör trettiotvå mål, trots att det hackar. Vi är ett snäpp bättre än Eslöv, summerade Jenny Carlson.

Extra plus fick lagkamraterna Anna Lagerquist och Melissa Petrén (matchens lirare) och i Eslöv berömde hon Andrea Johansson, Emelie Lindvall (matchens lirare) och Lina Wessberg.

Värt att notera: Eslöv saknade Julia Bardis (feber) och Sara Strand (korsband).

Team Eslövs IK – LUGI HF 21-32 (12-19)

Eslöv: Betty Svensson 6, Anna Bardis 5 (1), Lina Wessberg 3, Emelie Lindvall 2, Inez Svensson 2, Rebecca Isaksson 2, Andrea Johansson 1.
LUGI: Jenny Carlson 10 (5), Melissa Petrén 7, Ebba Engdahl 4 (1), Elinore Johansson 3, Beatrice Nilsson 2, Olivia Löfqvist 2, Anna Lagerquist 2, Ida Nilsson 1, Filippa Sarenbrant 1.