Spanske tränaren lämnar Saudiarabien för Qatar – ersätts av spansk tränare

Hassan Al-Khadrawi, mittnia i Saudiarabien och Mudhar. Foto: P Montigny

Spanske coachen Fernando Barbeito byter jobb på den arabiska halvön. Han lämnar de regerande saudiarabiska liga- och Super Cup-mästarna Mudhar Club för Qatars nya stjärnlag Al Duhail. Landsmannen Quique Dominguez tar istället över Mudhar.

ANNONS

Den spanska tränarkulturen lever och frodas. Det finns flera stora spanska tränare ute i världen för tillfället, inte bara i Europa. Fernando Barbeito var en storspelare för Barcelona och Portland på kanten och ansågs som en av de bästa straffskyttarna i världen.
Efter karriären blev han tränare. Först tränare inom damhandbollen innan han tog över Puente Gentil i herrarnas högstaliga. Därefter tränade han Bahrains landslag med bravur vilket gav ett gott rykte i mellanöstern.

Idag är han och Mudhar saudiarabiska mästare trots att Al Noor ansågs som favoriter inför turneringen. Men allt gott har ett slut och nu ska han flyga vidare, Fernando de Arabia – som spanska tidningen Marca döpte honom. Destination blir till Al Duhail, den nya sammanslagningen av El Jaish och Lekhwiya, det avslöjade tränaren själv på Twitter.

I Al Duhail finns stjärnor som målvakten Danijel Saric, den väldige högernian Zarko Markovic och kubanen Rafael Capote – där alla tre även bytt till Qatars landslag som vann VM-silver 2015.

Nu har de tre samlats i Al Duhail som är cupmästare i Qatar, och med Barbeito i stallet hoppas man kunna springa hem ligabucklor i framtiden. För Mudhar ligger framtiden åter i spanska handbollshänder.

Quique Dominguez kommer närmast från spanska Teucro. Laget har åkt jo-jo mellan första- och andraligan de senaste tre säsongerna men i år höll dig sig precis kvar i högstaligan. Men till nästa år får de klara sig med en annan, spansk(?), tränare. Quique Dominguez ska ut på äventyr.

– Både personligen och professionellt är det här en väldigt intressant möjlighet. Jag tror att det kan vara en väldigt positiv erfarenhet för mig i flera aspekter. Det är ett land med kultur och ser på saker annorlunda, det kommer att bli en berikande upplevelse, säger Dominguez till Marca.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here