Historiens absolut fulaste matchtröja?

Niclas Barud, FRISCH AUF! Göppingen. Foto: Angela Metge/GWD-Minden

Handbollskanalen tror sig ha identifierat historiens absolut fulaste matchtröja. Priset går till FRISCH AUF! Göppingen och deras matchtröja för den här säsong.

En hel del märkliga matchtröjor har använts under handbollens historia. I modern tid tänker vi kanske på AG Københavns basketlinne, något som HK Malmö kopierat. Vi minns också KIF Kolding Københavns kamouflagetröja med röda flames på armarna.

Ytterligare en klubb som brukar komma upp när ämnet diskuteras är Füchse Berlin och deras snällt sagt stökiga tröjor, som i värsta fall kan utlösa ett epilepsianfall. Berlins matchtröjor finns i flera mer eller mindre fula varianter. Den lila är kanske värst i deras kollektion?

På damsidan måste den franska damklubben Metz lyftas fram. Här är det förvisso inte matchtröjan som är problemet, istället är det faktumet att klubben valt att deras lag ska spela i kjol. Ja, du läste rätt. I KJOL!

Nu hoppas vi att FRISCH AUF! Göppingen nått fulhetens gränser med deras senaste matchtröja. Vad är det vi ser här egentligen? Jo, på bilderna ser vi Göppingens matchtröjor för säsongen 2016/17. Tröjorna har en uppförstorad bild av en handbollsplan som motiv. Detta kryddas med kraftfulla och ”riktiga” flames. Lägg även märke till strålkastarna som ger den gröna tröjan en helt unik dimension. Helt sinnessjukt!

frisch_auf_goppingen

Tröjan in action.

Žarko Šešum, FRISCH AUF! Göppingen.
Žarko Šešum, FRISCH AUF! Göppingen. Foto: Angela Metge/GWD-Minden

Det finns säkert fler tröjor vi borde lyfta fram. Tipsa oss gärna genom att kommentera denna artikeln här, på Twitter eller på Facebook. Det går också bra att maila oss på info@handbollskanalen.se