David Davis favorittippad att ta över den Serbiska landslaget

David Davis. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Spanjoren David Davis betraktas som huvudkanditaten till posten som huvudtränare för det Serbiska herrlandslaget sedan Nenad Puruničić avsade sig sitt uppdrag tidigare i veckan, skriver Handballfast under lördagen. 

Nenad Puruničić har varit huvudtränare i det Serbiska landslaget sedan 2018 – men meddelade tidigare i veckan att han kommer överens med förbundet om att avgå från posten efter diskussioner som pågått sedan EM i början utav året.

– När jag kom till landslaget insåg jag hur viktigt och ansvarsfullt det var. Om jag kunde spola tillbaka, skulle jag göra samma sak. Serbien är i en smärtsam process av generationsförändringar. Vi har för närvarande inga spelare av den kvalitet vi är vana vid. Därför bestämde jag mig för att gå på en svår väg, och vi åkte till Europamästerskapet med åtta nykomlingar i truppen, sa Puruničić då till Balkan-Handball.

Nu är alltså förbundet på jakt efter en ny huvudtränare för herrlandslaget, och enligt Handballfast är spanjoren David Davis – som tidigare lett Egyptens landslag och i nuläget är i ungerska Veszprém KC – favoritkandidaten.

Länk: Handballfast.com
Länk: Balkan-Handball.com