Corona med hårt dråpslag mot handbollen

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Den helt overkliga pandemin fortsätter och idag kom nya restriktioner som drabbar handbollen hårt.

I snart ett år har viruset påverkat oss alla men tyvärr ses ingen ljusning just nu. Istället pekar det mesta åt att situationen förvärras och med anledning av det kom idag nytt beslut om skärpta allmänna råd i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län tagits av Folkhälsomyndigheten.

Beslutet har förtydligats av Riksidrottsförbundet och Svenskhandboll rapporterar nu följande i ett pressmeddelande:

Svenska Handbollförbundet har mot bakgrund av de förtydliganden som Riksidrottsförbundet fått genom dialog med Folkhälsomyndigheten efter att de skärpta allmänna råden införts i de tre regionerna fattat följande beslut:

  • Verksamhet som riktar sig till spelare födda 2005 och senare: träningar kan fortsätta, men ej matcher. Dock gäller att:
   • minimera den fysiska kontakten
   • undvik att resa med kollektivtrafik
   • träna utomhus om det går
  • Verksamhet som riktar sig till äldre spelare än ovan nämnda ska pausa all verksamhet, det gäller träning såväl som match. Observera att detta ej gäller Handbollsligan, SHE och Allsvenskorna.
 • Publiktaket om 50 personer ligger kvar.

Svenska Handbollförbundet följer, i samråd med berörda distriktsförbund, utvecklingen noga. Anpassningar av verksamhet och/eller ytterligare åtgärder kan komma att tas med kort varsel.

Observera att dessa beslut gäller till och med den 19 november. Beslut kan komma att förlängas och/eller skärpas ytterligare.

I övrigt gäller Svenska Handbollförbundets Bestämmelser gällande nationella tävlingsmatcher.

Särskilda allmänna råd är sedan tidigare införda i region Uppsala och region Skåne.