Vinnare i Älska handboll: Tyresö P03

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi fortsätter med Thomas Davidsson, tränare i Tyresö P03.

ANNONS

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

Tyresö vann tävlingen i P03-klassen och vi lyssnar med tränaren Thomas Davidsson om att ett quiz avgör skovinnaren och han avslöjar att laget har en speciell show-man.

Varför tror ni att erat lag vann Älska handboll?

Vi tror och hoppas det beror på att vi spelar en attraktiv och rolig handboll där alla spelare är delaktiga och visar mycket engagemang och glädje.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

Som tränare tycker vi om att prata med andra lags tränare och är genuint nyfikna på hur de tränar. Vi delar också med oss av våra erfarenheter till de tränare som vill veta. Dels svenska tränare men vi har också haft kontakt med norska och finska tränare genom åren. Vi har också trevliga och positiva föräldrar med på läktaren som publik. Men framförallt så umgås många av våra spelare med spelare i andra lag både i Stockholm och ute i hela landet.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

Vi har flera spelare i laget som kan göra det där ”lilla extra” och speciellt en liten storlirare som är huvudansvarig för underhållningen och showen, det brukar räcka bra med att ge honom speltid och fria tyglar.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

Vi är ett gäng spelare och ledare som hängt ihop ända sedan bollskolan. Nästa år blir killarna A-pojkar och det betyder att klubben tar ansvar för att tillsätta nya tränare. Så vår fina placering i USM och denna fina utmärkelse var ett bra avslut på säsongen och vår resa tillsammans.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

Arbetet med att få alla att fortsätta spela handboll börjar mycket tidigare än nu när killarna tar steget upp till A-pojk. Vi som tränare är riktigt hoppfulla om att samtliga killar kommer fortsätta att träna och utvecklas som handbollsspelare.

Killarna vill så klart komma tillbaka till USM under flera år och fortsätta att kämpa om medaljerna.

Ni har ju även vunnit ett par skor från Mizuno som någon i laget får. Hur avgör ni vem som får dem? Lottar ni? Väljer ni någon som älskar handboll lite extra? Något annat?

Vi kommer på vår avslutningskväll genomföra en sportquiz, där förstapriset blir skorna.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here