Vinnare i Älska handboll: LUGI HF F03

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och först ut att intervjuas är Dawit Adébo, tränare för LUGI HF F03.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

LUGI HF vann tävlingen i F03-klassen och vi lyssnar med Dawit Adébo om varför de tror att de vann, hur de visar att de älskar handboll och om favoritvarianten. En klassiker.

Varför tror ni att erat lag vann Älska handboll?

När vi ledare såg kriterierna tänkte vi att detta är en tävling för LUGI F03. Alla är inkluderade. När vi spelade steg 4 i Eksjö bodde hela laget på 30 tjejer tillsammans och när vi spelade steg 5 fick alla 15 i truppen gott om speltid och därmed massor av bra erfarenheter. Däremellan var vi en vecka i Prag med hela gänget med en fantastisk sammanhållning.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

Vårt motto ”Laget före jaget och jaget för laget” gäller både på och utanför plan. Det handlar om att bry sig om alla, att alla är viktiga och om att ta ansvar. Alla är välkomna!

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

Vi har några tjejer som börjat testa japaner, senast i Prag. Sedan är det några som gärna slår en och annan tittfintspass.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

Just nu har vi paus men snart drar träningen igång med bland annat beachandboll och fys på gym och i parken. I sommar spelar vi flera cuper. Hela LUGI åker som vanligt till Partille.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

Laget splittras inte. Vi behåller vår 03-trupp och målet är att alla ska fortsätta. Tjejerna kommer att kunna välja på allt mellan 1-4 träningar i veckan.

Ni har ju även vunnit ett par skor från Mizuno som någon i laget får. Hur avgör ni vem som får dem? Lottar ni? Väljer ni någon som älskar handboll lite extra? Något annat?

Eftersom alla älskar handboll får vi nog dra lott.

Handbollskanalen arrangerade Älska handboll i samarbete med Mizuno och hela vinnarlistan hittar ni här:

LÄNK: Vinnarlista: Älska handboll