Vinnare i Älska handboll: H43 Lund F99

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi fortsätter med Daniel Engdahl, tränare i H43 Lund F99.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

H43 Lund vann tävlingen i F99-klassen och vi lyssnar med tränaren Daniel Engdahl om hur de hoppas H43 spinner vidare på de duktiga spelarna och att Isa Brandt får Mizuno-skorna.

Varför tror ni att erat lag vann Älska handboll?

Jag tror att folk har röstat på oss för att de ser hur kul laget har tillsammans, att alla är delaktiga och bidrar till laget i sin roll. Alla kämpar och spelar för varandra och utstrålar en stor glädje konstant under matcherna. Laget ger aldrig upp utan kämpar hela vägen in i kaklet oavsett vad det står på tavlan och det i kombination av att bjuda publik på en härlig handboll kan vara vinnande.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

Alla i laget visar upp en genuin glädje att få spela tillsammans och gör det hela tiden som ett lag. Just lagandan är det som bär fram laget lite extra i matcherna och alla peppar varandra oavsett prestation och utanför tar man hand om varandra. Många har spelat nästan hela ungdomstiden tillsammans och att få spela ett avslutande finalspel i JSM tillsammans som avslutning på ungdomsåren är fantastiskt där alla njuter varje sekund.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

Vi brukar försöka bjuda publiken på ett uppoffrande försvarsspel där alla kämpar till sista droppen för att förhindra motståndarna att göra mål. Vi har inga direkta inövade varianter som japaner och annat, utan bjuder mer på individuella tekniska nummer och avslut. Annars är vårt 7-6 spel något där vi brukar kunna bjuda på fina spel.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

Laget splittras nu där några tar steget vidare i sina egna karriärer i andra klubbar högre upp i seriesystemet, medan andra stannar kvar så det blir inget direkt ny uppladdning inför nästa säsong. Däremot så avslutar vi med en härlig avslutningsmiddag tillsammans istället innan alla beger sig åt olika håll.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

Många av spelarna har under året visat upp sig både under seriespelet, men också framförallt under JSM-spelet och är attraktiva hos många andra föreningar. Vissa tar klivet vidare, medan andra stannar kvar. Förhoppningsvis kan klubben spinna vidare på den positiva andan och alla de duktiga spelare som väljer att vara kvar i H43 och förvalta deras talang på bästa sätt.

Ni har ju även vunnit ett par skor från Mizuno som någon i laget får. Hur avgör ni vem som får dem? Lottar ni? Väljer ni någon som älskar handboll lite extra? Något annat?

Vi bestämde redan när vi fick reda på att vi vunnit att skorna skulle gå till Isa Brandt i laget som skadade sig allvarligt redan under gruppspelet mot Lugi i den första halvleken och missade resten av finalspelet. Hela laget kände direkt att det var Isa som skulle ha skorna så det var inget snack om saken.