Vinnare i Älska handboll: Gustavsbergs IF HK F01

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi fortsätter med Fredrik Dahlström och Franco Shamson, tränare i Gustavsbergs IF HK F01.

ANNONS

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

Gustavsbergs IF HK vann tävlingen i F01-klassen och vi lyssnar med tränarna Fredrik Dahlström och Franco Shamson om influenser från beachhandbollen, lapp på luckan och styrkan med många olika spelartyper i ett lag.

Varför tror ni att erat lag vann Älska handboll?

Vi tror att tjejerna vågar sticka ut från mängden. Dessutom händer det alltid något som vi inte planerat för, både på och vid sidan av planen/matcherna. Det är tjusningen med detta gäng.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

Det är ofta en hel del känslor inblandade när detta lag spelar och tränar handboll. Spelarna engagerar sig i spelet och det smittar av sig på omgivningen. Hallarna har varit välbesökta när laget spelat, inte minst på hemmaplan där det ofta varit ”lapp på luckan”. Kanske är det därför de vågat som mest, när det verkligen gäller.

Det som vi tror lockar till uppmärksamhet är att det är ett lag med olikheter. Det finns några korta spelare, långa spelare, starka spelare, kreativa spelare, kraftfulla spelare.

Vid sidan av planen är det en gäng med många olika viljor. Många viljor kan vara en utmaning, man kan väl säga att det alltid händer något runt dessa personer. Men i skarpa lägen dra de alltid åt samma håll och stöttar varandra i vått och torrt.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

Det har funnits en hel del varianter. Några som varit effektiva, och några andra som mest har fungerat som ögongodis.
Vi har hämtat en hel del från beachen. Spelet när man tar ut målvakten och sätter in en extra utespelare och har tålamod att hitta den ”ledige” spelaren, har vi ägnat mycket tid åt. Andra influenser från beachen är att det försöks med en hel del japaner.

De mest spektakulära rörelserna har tjejerna kommit på stridens hetta. Mycket tack vare individuell skicklighet och spelförståelse.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

Laddningen inför nästa säsong har inte tagit fart ännu. Vi försöker dra ut på nuvarande säsong så länge som möjligt. Det är inbokat en gemensam avslutningsresa, till Budapest och damernas Final 4. Ska bli en rolig helg tillsammans med både spelare och föräldrar. Efter den helgen så skiljs laget åt, då väntar nya utmaningar utanför Gurra´s regi.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

I nuläget är 95 % klara för ny klubb. De sista 5 % jobbar vi på, och hoppas på ett positivt besked från spelaren efter Budapest :-). När det gäller klubbalternativ, så har spelarna själva gjort den bästa reklamen, i och med att man vann USM för A-flickor i slutet av april.

Ni har ju även vunnit ett par skor från Mizuno som någon i laget får. Hur avgör ni vem som får dem? Lottar ni? Väljer ni någon som älskar handboll lite extra? Något annat?

Ägare till Mizuno-skorna har vi inte bestämt ännu. Kanske blir det någon tävling i Budapest, tävlingar är nämligen något tjejerna gillar… Att välja ut någon som gillar handboll lite extra är svårt, då många andas och lever för handbollen varje dag.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here