USM Finalspel: HJ Grupp 2 HK Aranäs

Aranäs Max Santos (nr. 9) spelar regelbundet i Elitserien och kommer dra ett tungt lass i både försvar som anfall under USM-helgen i Malmö. På bilden stoppar bröderna Santos IFK Kristianstads Inge Aas Eriksen. Bilden är hämtad från Aranäs hemsida.

Med potential att överraska anländer Aranäs herrjuniorer till Finalsteget i Baltiska Hallen, Malmö. Laget från Kungsbacka är spelskickligt och innehåller individuell spetskvalité att besegra samtliga gruppmotståndare och avancera vidare till söndagens finalspel.  

Spelschema
Fredag:
16:45 HK Aranäs – Alingsås HK
Lördag:
13:30 HK Aranäs – IK Bolton
19:30 HK Aranäs – Huddinge HK

Anfallsspelet:
Samarbetet mellan passningsskicklige playmakern Lukas Larsson och M6:an Max Santos har skördat stora framgångar under årets USM-resa. Larsson har ett bra skott som tvingar motståndarförsvaret att kliva upp och täcka av skottvinklarna vilket i sin tur öppnar för inspel till Santos. På H9 är Kevin Rosén mycket viktig med sitt skott och hans breda satsningar mot V2 skapar utrymme för bland annat spelskicklige Oliver Schyum och Johan Wallin. Aranäs har flera duktiga kantspelare. På V6 sporrar Vincent Gustafsson, ursprungligen från Varbergs HK, och Oscar Schultze varandra till bättre prestationer och på H6 är Victor Wildar en intressant spelare som kommer få mycket med speltid under finalspelet.

Försvarsspelet:
Försvarsspelet vilar på den store Max Santos armar, likt storebror Victor Santos styr försvarsspelet i klubbens A-lag dirigerar lillebrorsan försvarslinjen i USM för herrjuniorer. Det blir inte lätt att luckra upp Aranäs försvar i helgen. Fråga bara Sävehof i Steg 4, som nätt och jämnt lyckades rädda oavgjort, 27-27, i gruppfinalen mot Kungsbackas stolthet Aranäs. Målvakt är Marcus Lönnberg som spelar i stort sett varje minut. Lönnberg måste spela på topp om Aranäs ska kunna blanda sig in i medaljkampen.

Aranäs visade i Steg 4 att de inte nöjer sig med att bara vara på plats i Finalsteget. Hallänningarna har goda möjligheter att nå söndagens finalspel om samarbetet mellan Larsson och Santos fungerar samt att målvakt Lönnberg spikar igen kassen vid rätt tillfällen. Varningens finger höjs för den något tunna truppen. I och med att föreningens A-pojkar även spelar Finalsteget kan inte herrjuniorerna ”låna in” några av dessa yngre spelare för att bredda bänken i den utsträckning de normalt skulle vilja. Å andra sidan har Aranäs hög lagmoral och viker inte ned sig i första taget. Kanske var det oavgjorda resultatet mot Sävehof i Steg 4 bara en försmak av vad som komma skall!

Läs mer om Aranäs herrjuniorer här!