USM Finalspel: HJ Grupp 1 Redbergslids IK

Arkivbild. Foto: Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Mot bakgrund av Steg 4-matcherna får Redbergslid anses tillhöra förhandsfavoriterna till USM-guldet efter att ha besegrat ett annat topptippat lag, Alingsås, med hela 28-16. Till helgen återfinns RIK i Grupp 1 som kommer bli ett riktigt getingbo om alla fyra lag toppar formen. Storspelar elitseriemålvakten Hayder Al-Khafadji talar mycket för att göteborgarna spelar final under söndagseftermiddagen.

Spelschema
Fredag:
15:15 RIK – Halmstad HF
Lördag:
12:00 RIK – IK Sävehof
17:30 RIK – IF Kristianstad

Anfallsspelet:
RIK har ett fartfyllt anfallsspel, ledda av åldersgruppens kanske mest allrounde spelare i Viktor Ahlstrand som kan spela på samtliga niometerspositioner. Ahlstrand kan skjuta själv, spela fram, gå på genombrott och inte minst, spela försvarsspel. En drömspelare för en tränare och som med största sannolikhet snart återfinns i RIK:s elitserietrupp. Adam Jöhnsson är en mycket duktig H9:a. I Jöhnsson har RIK ett trumfkort många av de andra lagen saknar, en vänsterhänt ytternia av högsta klass. Denna upplaga av herrjuniorer i RIK innehåller flera framstående förstaårsjuniorer. Exempelvis Ludvig Högberg, Jesper Johansson, Kristoffer Sayler, Markus Thorbjörn och Felix Tyberg. Inte att förglömma straffspecialisten Viktor Bengtsson, som med brons som B-pojk med Norrköpings HK och silver med RIK:s A-pojkar nu vill lägga beslag på guldmedaljen en gång för alla. Bengtsson är dessutom en skicklig spelfördelare med spetsegenskaper i genombrottet och det snabba skottet. Till Finalsteget gör Emil Mellegård, till vardags förstavalet på V6 i föreningens elitserielag, säsongsdebut i USM. Mellegård kan vara skillnaden mellan en tredjeplats i gruppen och ett USM-guld. Mellegård kommer göra kontringsmål på kontringsmål och tvinga motståndarförsvaret att markera honom extra nere i struten. Detta leder till att ytor för genombrottsspelare som Ahlstrand, Bengtsson och Jöhnsson uppstår. Det blir mycket spännande att följa RIK:s framfart under helgen. På andra kanten finns Oliver Wigmark som även han är ett ständigt kontringshot och en bra avslutare.

Försvarsspelet:
I Hayder Al-Khafadji har Redbergslid en riktig toppmålvakt. Han kan storspela långa stunder och är lagets enskilt viktigaste spelare under finalspelet i Malmö till helgen. Sedan några månader tillbaka har Al-Khafadji känt på elitseriespel på regelbunden basis och den erfarenheten har talar för att Al-Khafadji är bättre än någonsin. Det är ingen tvekan om att Emil Mellegårds intåg blir en förstärkning för göteborgarna. Mellegård kan med sin längd, 191 cm, spela V2:a och ge någon av niometersspelarna välbehövlig vila i försvarsspelet.

Revanschlustan är stor hos RIK efter finalförlusten för två år sedan mot Sävehof. Klubben siktar på att vinna USM-guldet för herrjuniorer för första gången sedan säsongen 08/09 då föreningens 90:or bestående av bland andra Rickard Lönn, Linus Arnesson och Richard Hanisch la beslag på förstaplatsen efter seger mot just Sävehof. Det kan mycket väl återigen igen bli ett finalmöte med konkurrenterna från Partille. Kanske är det RIK:s tur att vinna denna gång?

Läser mer om Redbergslids trupp här!