USM Finalspel: HJ Grupp 1 IK Sävehof

IK Sävehof vann USM HJ 2016. Foto: Viktor Ljungström, Viktorljungstrom.se

Segertippade Sävehof får finna sig i favoritskapet. På pappret talar mycket för att Partillesstolthet försvarar USM-guldet. På planen har de visat att de både har individuella kvalitéer som kollektiva styrkor. Men om de under söndagen efter att sista målet noterats står med USM-bucklan och guldmedaljerna runt halsen, ännu en gång, återstår att se.  

Spelschema
Fredag:
15:15 IK Sävehof – IF Kristianstad
Lördag:
12:00 IK Sävehof – Redbergslids IK
17:30 IK Sävehof – Halmstad HF

Anfallsspelet:
Samtliga spelare i Sävehofs HJ-trupp till USM:s finalspel i Malmö besitter hög individuell skicklighet. Konkurrensen är stenhård, inte bara om speltiden, att ens komma med i truppen är en bedrift. Elitseriemeriterade duon William Bogojevic (V9) och Jonathan Edvardsson (M9) är givna i startsexan. Dessa två lovande unga herrar har båda högt handbollsintellekt och har ett samspel som gör de svårfångade tillsammans. Får motståndarlaget grepp om Bogojevics skytte hittar han inspel till skicklige M6:an, store Jonathan Lind. Viktig del i Sävehofs spel är även högerhänte H9:an August Wiger som både har ett avigt skott och bra blick för spelet. Wiger påminner om den före detta Sävehof-spelaren Marcus Johansson som spelade H9:a när klubbens herrjuniorer vann USM-silver säsongen 08/09. Johansson kamperade då ihop med Eric Forsell Schefvert och Simon Brännberg på niometer. Under finalspelet i USM kommer även publiken få stifta bekantskap med vänsterhänte H9:an Gzim Salihi som är svår att läsa för motståndarförsvaren med sitt irrationella spelmönster. I övrigt blir intressant att se David Sandberg som har ett bra spelsinne och, som alla andra på den här nivån, ett bra skott. Kanterna är riktiga kontringsraketer. Partillelaget kommer ha förmånen att kunna rulla runt på både V6 och H6 och kan därmed ha full fart i kontringarna under hela matchen. Till vänster är Jonathan Hummelgård, Emil Kjellberg och Emil Lennartsson uttagna och till höger återfinns Samuel Lindberg, Samuel Strömberg och David Wighall.

Försvarsspelet:
De regerande mästarna för åldersgruppen lade grunden till segern i USM 13/14 med ett svårforcerat 6-0 försvar. Även i år är det tanken att lagets starka försvarsspel ska vara huvudingrediensen i segerreceptet. Förstamålvakt är Anton Hagvall som numera återfinns i Elitserien bakom hemvändande Bundesliga-proffset Per Sandström. Hagvall var guldmakare sist och kommer ha lagledningens fulla förtroende att rädda USM-guldet till Partille. Bakom återfinns duktiga Anton Ekroth och Karl Montalvo. Sävehofs målvaktstrio kan mäta sig med Alingsås starka dito.

Trots att Sävehof tappade gruppsegern i Steg 4 till Aranäs på målskillnad är Sävehof laget att slå i Finalsteget i USM.

Följande spelare representerar Sävehof i Finalsteget av USM!