USM blev en succé för Handbollskanalen – räckvidd på över 1,3 miljoner

Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Handbollskanalen storsatsade på USM Finalspelet och det krossade våra tidigare finfina satsningar på USM och SverigeCupen.

Roligt – det här vill vi göra igen! Så känner vi på Handbollskanalen efter USM Finalspelet i Uppsala. Grymma matcher, härlig stämning och goa profiler överallt i hallarna. Vi satsade ju också stort med ett team på 15 personer som servade med highlights, klipp, intervjuer, matchreferat och massa annat från Uppsala. En stor succé.

Vi lyckades pusha ut exklusiva snapshots från inte mindre än 70% av alla matcher i Uppsala, intervjuer med förbundskaptener och behind-the-scenes från uppladdning hela vägen från promenad till avkast. Ett populärt upplägg som gav otroliga siffror för oss att räkna ihop.

På sajten hade vi över 90 000 sidvisningar under USM-veckan, endast på artiklarna kopplade till just USM. Det var bland annat införsnack, matchreferat och sammanställningar under helgen och så de populära Älska handboll-artiklarna där vi presenterade alla sex vinnarlag.

Statistiken för USM på sociala medier lämnar vi bara svart på vitt:

Facebook
Total räckvidd på artiklar under USM: 487 580
Engarade unika användare: 33 488

Instagram
Exponeringar perioden 3-9 maj 2019: 534 151

Twitter
279 400 visningar under perioden 3-6 maj 2019

Total räckvidd i sociala medier: 1 301 000

1,3 miljoner. Wow!

Våra medarbetare gjorde ett stort jobb på plats samtidigt som de kunde njuta av tillställningen. Här är några kommentarer från teamet:

– Att få hänga med Handbollskanalen till Uppsala under USM-helgen är något jag längtat efter länge. Att som fotograf få bevaka något så stort, så viktigt och så känsloladdat, är något som är årets höjdpunkt. Att dessutom få göra det tillsammans med Sveriges största hemsida för handbollsnyheter, är bara extra kul och själva satsningen i sig från Handbollskanalens sida är inget annat än ett statement till resten av handbollssverige.
Christoffer Borg Mattisson, fotograf åt Handbollskanalen under USM Finalspelet 2019

– Att få uppleva USM genom Handbollskanalen har lyft evenemanget för mig personligen. Jag får prata med likasinnade människor en hel helg och lära mig nya saker! Handbollskanalen har skapat ett forum där jag kan lyfta de saker jag tycker är intressanta och jag får göra det på ett sätt som sprider handbollens fundamentala känsla, kärlek till alla!
Naaz Sultani, videoreporter åt Handbollskanalen under USM Finalspelet 2019

– Vårat samarbete med Handbollskanalen under USM var väldigt kul. Vi skötte uppdatering av sociala medier, gjorde mycket av det grafiska arbetet och skötte även ihopklipp och inspelning av intervjuer samt highlights från de flesta matcherna.
Gustaf Jacobsson, student på Xenter och redigerare åt Handbollskanalen under USM Finalspelet 2019