PLAY: USM-fest i Partille Arena

Handbollshelgen i Göteborg sträcker sig utanför Scandinavium och det svenska herrlandslaget. I Partille anordnas ett USM-arrangemang av högsta rang där fyra grupper spelar steg 3 samtidigt.

Spelare med stora väskor i släptåg, ivriga föräldrar som hejar på från läktarna och känslosamma matcher där ilska och glädje varvas i ett rasande tempo – att det är USM-helg i Partille Arena är med andra ord tydligt. Att det dessutom arrangerats som en minicup i Partille, där fyra grupper spelar steg 3 under helgen, gör stämningen om möjligt ännu härligare.

IK Sävehof är arrangörer av handbollsfesten, som anpassats efter att kunna kombineras med EM-gruppspelet i Scandinavium.

– Vi fick förfrågan i och med EM i Göteborg, om vi kunde anordna ett steg 3 för fyra grupper, och det känns ju superroligt verkligen, säger Andreas Wallin, akademiansvarig i IK Sävehof.

Två grupper i F18 och två i P14 samsas om speltiden i de tre hallarna som används under helgen, och det är ett tight schema som gäller för att helgens över 30 matcher ska hinnas med – samtidigt som alla lagen ska ha chansen att åka in till Scandinavium och kolla på Sveriges matcher.

– Vi har lagt upp spelschemat efter att alla lag ska kunna åka in till stan och kolla på Sveriges två matcher under helgen. I fredags var de flesta lagen där, som en uppstart på USM-helgen. Ikväll vet jag inte hur det ser ut, men möjligheten finns för alla i alla fall, säger Andreas Wallin.

Grupperna som spelar i Partille under helgen, lagen i fetstil är de som tog sig vidare till steg 4. 

F18 Grupp 6
IK Sävehof

Gökstens BK
Skåre HK
OV Helsingborg HK

F18 Grupp 7
HK Aranäs

Enköpings HF
Borlänge HK
IF Hellton Karlstad

P14 Grupp 9
IK Sävehof 2

HK Aranäs blå
Skara HK
GT Söder HK
IK Lågan

P14 Grupp 10
IK Sävehof 1

IFK Hammarö
HK Aranäs vit
Eslövs HF
Nässjö HF

Länk till tabeller och resultat >>