Nacka slår Skövde och tar sig till semifinalen!

Foto: Viktor Ljungström

Lördagens sista matcher har påbörjats och i Ishallen möter Skövde HF Nacka HK i en avgörande match om vem som ska ta andraplatsen i gruppen.

Nacka hade inför matchen allting i sina egna händer.  Vid vinst eller oavgjort så är man i semifinal oavsett hur det går i matchen mellan VästeråsIrsta och Tyresö. I början av matchen såg man ut att vara lite tagna av allvaret och Skövde startade starkast. Även om de inte sprang ifrån Nacka på tavlan såg det ut som att de hade greppet om matchen.

Faktum är att det var jämnt målmässigt hela vägen fram till den nittonde minuten. Då hände någonting hos Nacka och de bestämde sig för att nu är det dags att prestera. De sista sex minuterna innan  pausvilan vann man med 3-0 och gick till paus med ställningen 11-14 i Nackas favör.

Sedan fortsatte Nacka på samma spår i början utav andra halvlek med att gå ifrån direkt till 11-17 efter tre minuter av halvleken. Sedan började Skövde spela lite bättre igen efter att ha haft en svacka i en period. Tio minuter senare stod det 16-20 och matchen levde i högsta grad. Efter det tog det dock nästan sju minuter innan man gjorde mål igen. Som tur är för Skövde gjorde Nacka endast ett mål under den perioden.

Nacka lyckades hålla ifrån sig Skövde och tog till slut hem segern med resultatet 19-23.

Matchen handlade inte särskilt mycket om individuella prestationer utan snarare om lagprestationer och att satsa för varandra. Detta blandat med fina målvaktsräddningar och stundtals riktigt bra försvarsspel gav en match som var värd att se.

Tilläggas ska att Nacka saknar två väldigt duktiga spelare i Rebecca Nilsson och Daniella De Jong som var uppe i Göteborg och mötte Sävehof i dagens SM-semifinal. Frågan är om de ansluter inför morgondagen eller om de vilas inför det fjärde mötet i semifinalserien.