Handbollskanalen gör historisk satsning på USM – 15 personer i teamet i helgen

Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Det stundar USM Finalspelet i helgen och Handbollskanalen kan nu presentera en magisk satsning. Vi kommer ha 15 personer i det team som ska lyfta USM-festen till en helt ny nivå på alla våra plattformar.

Minns ni den där tiden när man snällt fick vänta till måndag lunch för att se resultaten från den gångna helgens USM? Det var faktiskt inte så länge sedan. Nu är det 2019 och Handbollskanalen jobbar för en helt annan verklighet.

Vi kommer nämligen ha hela 15 personer igång under helgen i den största satsningen vi någonsin gjort. Det handlar om skrivande reportrar, fotografer, ambulerande videoteam, highlights-proffs och back office-personal som tillsammans ska erbjuda er den vassaste, roligaste och mest genomgående bevakningen av USM Finalspelet i Uppsala.

Handbollskanalen samarbetar i helgen med Xenter som är en yrkeshögskola i Botkyrka. De utbildar bland annat Livesändningsspecialister som kan leda till att bli fotograf, grafiker, bildmixer eller sändningsproducent. Xenter har tidigare samarbeten med bland andra Bonnier Broadcasting/TV4, SVT/UR, SolidSport och Expressen TV och nu är det alltså Handbollskanalen som får möjligheten att arbeta med deras skickliga studenter.

På plats kommer också vår reporter Ola Selby vara för att avsluta med det sista steget i årets USM. Ola har varit på på plats på steg 1, 2, 3 och 4 tidigare under säsongen och nu slipar han tangentbordet för Finalspelet. Vi kommer även ha Naaz Sultani som ansvarig för Älska handboll där vi lyfter fram ett lag i varje klass som bjuder på något extra. I samarbete med Kempa kommer vi dela ut fina priser till vinnande lag.

Fotograf på plats blir Christoffer Borg Mattisson som är ett riktigt stjärnskott inom sport och foto. Han har tidigare fångat speciella ögonblick för Handbollskanalen under USM och SverigeCupen så missa inte hans bilder i helgen. Det kommer bli häftigt! Kika gärna in hans hemsida: www.borg-mattisson.se

Om du är på plats i Uppsala – kom gärna fram och prata med oss på Handbollskanalen. Vi vill höra om dina tankar kring svensk handboll, USM och kanske tips på vad vi kan göra ännu bättre.

Är du inte i Uppsala – följ Handbollskanalen och USM på vår sajt www.handbollskanalen.se eller via sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter. Nu kör vi!