H43 vinner SM-guld med uddamålet!

H43 jublar efter sitt SM-guld! Foto: Hannes Sjöberg

I klassen pojkar B har det nu blivit dags för final, lagen det står mellan är H43 Lund och Kävlinge HK. Två lag som likt lagen i B-flickfinalen har möts väldigt många gånger och känner varandra väl.

Matchen rivstartade och hade en väldigt jämn första halvlek. Spelarna utbytte smällar och målvakterna räddade en hel del skott. Men det skiljde aldrig särskilt mycket mellan lagen uppe på resultattavlan. Två spelare som utmärkte sig i första halvlek var H43s mittsexa Texas Keller som spelade väldigt moget och var säker i läget samtidigt som han var en klippa bakåt. Den andra spelaren som utmärkte sig i första halvlek var Kävlinges högernia Elias Hall, med ett strålande skott sköt han in flera viktiga mål för Kävlinge i första halvlek.

H43 gick till paus med övertaget 10-8 efter att i slutet av halvleken gått ikapp och förbi Kävlinge. Andra halvleken startade med väldigt bra spel från båda håll. Sex minuter in i halvleken hade Kävlinge lyckats utjämna igen till ställningen 13-13. Känslan är att Kävlinge lyckas komma igenom H43-försvaret lite lättare än H43 lyckas på andra sidan i början av andra halvlek.

I hallen råder stor stämning då både H43 och Kävlinge har många fans på plats. Publiken hejar friskt på sina egna lag vilket är positivt, det förekommer inga kommentarer mot det andra lagets spelare. Däremot hör man ofta glåpord mot domarna, detta skedde även i finalen som spelades i B-flickor. Om man inte håller med domaren är det ofta som vissa föräldrar anmärker på detta vilket undertecknad inte tycker är okej på denna nivå.

Lagen följdes åt under den första kvarten av andra halvlek och med sex minuter kvar gör Kävlinges Casper Hansson 20-20 och spänningen är stor. Då gör H43 två raka mål genom Keller och Benjamin Farhadi Nilsson. Sedan gör Filip Söderström mål på straff till 23-20. Elias Hall går igenom och reducerar till 23-21 och matchen lever igen. Med två och en halv minut kvar missar Kävlinge ett friläge från linjen och H43 har chansen att ta greppet om SM-guldet. Och när Fabian Holmqvist lobbar in den fjärde lobben för H43s del med en och en halv minut kvar tar Kävlinge timeout vid ställningen 24-22. Till slut tar H43 hem SM-guldet med slutresultatet 24-23. Matchens lirare för dem blir Texas Keller.