H43 slog ut H43 i semifinalen

Foto: Viktor Ljungström

Sista matchen som spelades på lördagskvällen kan ha varit den matchen med bäst stämning hittills. H43 Centrum mötte H43 Dalby i semifinalen i klassen pojkar B.

Redan från start märktes det att detta inte var en match i serielunken. Vid varje frikast jublade hela laget, bänken stod upp vid varje räddning och läktaren blev som galen vid varje mål. Samtidigt som detta märktes det att lagen hade mött varandra väldigt många gånger tidigare. Låt inte namnet H43 lura er, detta är inte två jämnt delade lag utan snarare två olika lag med samma namn. Detta på grund av att H43 har olika lag beroende på område.

H43 centrum för matchen iklädda i vitt startade matchen bäst med en duktig målvakt i Liam Johansson född 03 stängde igen fullständigt hela matchen igenom och bidrog stort till att energin och moralen i H43 Centrum var så hög som den var. Redan från start drog de iväg från rivalen H43 Dalby. Faktum är att sista gången de var jämsides var vid ställningen 1-1. Med ett tajt försvarsspel och en målvakt som tog det som smet igenom byggde de sitt spel. I en match med så mycket känslor är det lätt att man kontrar varje gång och också kastar bort många passningar men så var inte fallet idag. Med undantag en liten period i andra halvlek spelade Centrum disciplinerat.

Med det sagt var inte H43 Dalby dåliga, även de var riktigt duktiga och lagen är spelarmässigt relativt lika. Men denna dagen var det helt enkelt för stor skillnad på lagen. H43 Centrum hade dagen och alla spelare som var på plan gjorde sitt yttersta vid varje tillfälle. Ett bevis på detta är sent i andra halvlek när Olle Holm i en kontring ställer sig vägen för H43 Dalby kontrande spelare och tar en offensiv foul. Då ska man tänka på att de ledde med ett stort antal mål och Olle är ingen jättestor spelare utan han flög som en vante. Det visade tydligt hur denna matchen var. Alla spelare hade så mycket känslor i allt de gjorde att undertecknad fick gåshud.

H43 Centrum tog till slut hem matchen med 13-20. Detta resultat var rättvist utifrån hur matchen såg ut. Efter matchen firade lagen tillsammans trots att H43 Dalby rimligtvis var besvikna över att inte lyckas nå finalen. Men nu får de istället chansen att kriga sig till en tredjeplats i Sverige imorgon.

12:00 imorgon möter H43 Centrum Kävlinge i en final där drömmar går i uppfyllelse.