Älta överklagar beslut till RIN

Det har blivit en omtalad händelse, timeouten som Älta IF tog mot VästeråsIrsta och som nu ligger som en överklagan hos Riksidrottsnämnden.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Många i handbollssverige hörde talas om situationen och den nuvarande efterföljden. I januari spelades USM för F14 och i grupp 6 möttes Älta och Västerås/Irsta. Matchen var spännande och jämn men Älta vann 21-19 och där med även avancemang till steg 4 tillsammans med Kärra HF ur gruppen.

VästeråsIrsta valde då att lämna in protest efter matchen. Älta hade nämligen tagit timeout både 35.55 och 38.40 vilket de ansåg stred mot regelverket om att ett lag inte får ta två timeouter sista fem minuterna. Ärendet behandlades i SHF:s protestutskott som den 21 januari fattade beslut om att matchen ska spelas om.

Älta tog några dagar på sig att samla ihop information och den 24 januari är ett ärende med begäran om omprövning av beslut om omspel registrerat hos Riksidrottsnämnden (RIN). Här följer beskrivning av de grunder som Älta IF vilar sin hemställan på:

Den 4 februari möttes så Älta och VästeråsIrsta i en omspelsmatch i Bombardier Arena i Västerås. Älta ledde i halvtid men VästeråsIrsta vände och vann med 16-13 och tog då även platsen i steg 4. Nu återstår att se vad RIN fattar för beslut i frågan.

2 Kommentarer

  1. Jättetråkig kommentar :-(
    Vad är skamligt? Föreningen (ett flicklag) blir drabbad av ett regelfel som minskar deras chanser att gå vidare och protesterar helt enligt det regelverk som finns. Varför skulle det vara något fel med det? Dessutom är ju SHF:s beslut om omspel ett kvitto på att det var helt korrekt att lämna in protest!
    En förening gör ett regelfel (förhoppningsvis omedvetet) som gynnar dem och den andra föreningen protesterar högljutt under matchen och lämnar sedan in en protest. Det anser du och en del andra vara skamligt av den icke felande föreningen? Vad är Ältas ansvar? Vad är domarnas ansvar? SHF ställer allt till rätta med beslut om omspel – helt rättvist och enligt gällande regelverk.

    Alla som läser dessa inlägg måste också förstå att förutom de självklara vinklingarna i egen sak, förekommer det ofta rena sakfel. När man läser dylika partsinlagor måste man vara försiktig med hårda slutsatser. Skärpning skulle jag säga!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here