Talangtäta H43-laget splittras

Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

H43 Lunds F03-lag är ett av de bästa i Sverige i sin ålder, med flertalet talanger som testat på spel i U17-landslaget under året. Inför kommande säsong ser laget dock ut att splittras, och de talangfulla spelarna har redan nu börjat spridas ut bland klubbar i Skåne. 

Mittsexan Ofelia Shoai Hallberg, som är en av de H43-spelare som representerade Sverige i U17-EM förra sommaren, stannar kvar i Lund inför kommande säsong men byter färg från blått till vinrött. Detta meddelar Lugi HF på sin hemsida.

Ofelia har under sina nio säsonger i H43 alltså dels hunnit med att debutera i U17-landslaget och ta silver i EM, men hon har också blivit uttagen till All Star Team i Sverigecupen. Lugis sportchef Kenneth Andersson uttalar sig om värvningen på klubbens hemsida:

– Ofelia är tveklöst en av Svensk handbolls största talanger. Hon är väldigt ung och kommer såklart få jobba hårt initialt för att på sikt kunna blomma ut i SHE.Jag har stor tro på Ofelia och hon har tveklöst möjligheten att utvecklas till en riktig klasspelare på sikt men självklart har Ofelia en hel del att jobba med för att komma dit och det ska hon få göra också.

Enligt uppgifter till Handbollskanalen ska även Ofelias tidigare lagkamrat i H43, Emma Nuhanovi vara klar för spel i HK Malmö kommande säsong. Även Emma har erfarenheter från U17-landslaget.

Länk: En av Svensk handbolls största talanger skriver på för LUGI!