Magasinet Match: Sveriges 20 bästa talanger 2017 – här är flicklistan

Foto: Magasinet Match

För sjätte året i rad har Magasinet Match tagit fram en talanglista med Sveriges mest talangfulla spelare. I år listas 20 tjejer och 20 killar födda mellan 1998 och 2000.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Magasinet Match har släppt sin årliga lista med landets mest talangfulla spelare. I den senaste utgåvan kan du läsa en presentation och motivering för varje spelare samt en längre intervju med de spelare som placerade sig topp 3.

Senaste numret av Magasinet Match finns redan i brevlådan hos prenumeranterna. Du kan även hämta ett exemplar i närmaste Stadium-butik samt under helgens USM-finalspel som avgörs i Malmö.

Talanglistan Flickor – 2017
PlatsNamnKlubbPosition
1Hannah FlodmanVästeråsIrsta HF/Lugi HFV9
2Kristin ThorleifsdottirSkånela IFV9
3Olivia LöfqvistLugi HFM6
4Thea StankiewiczFana ILM9
5Julia OlssonLugi HFH9
6Daniela De JongSkuru IKM9
7Amelia LundbäckKungälvs HK/IK SävehofV9/M9
8Filippa NymanSkövde HFV9
9Frida RosellSkuru IKM9
10Johanna FlygelholmSkövde HFV9
11Isabella AnderssonSorunda HFV9/M9
12Rebecca NilssonSkuru IKMV
13Hanna Scheuer LarssonSkuru IKH6
14Matilda ForsbergVästeråsIrsta HFH6/H9
15Wilma AnderssonSkara HFMV
16Carolina UngessonSkuru IKV6
17Clara LerbyKungälvs HKV6
18Victoria LarssonÖnnereds HKV6
19Vilma Holmberg MatthijsTyresö HFM6
20Nina DanoTorslanda HK9M
Motiveringar topp 5

5. Julia Olsson
Född: 1999
Position: H9
Klubb: Lugi HF
Moderklubb: IK Pandora

Motivering: Ystad-produkterna duggar tätt på herrsidan men här är en talang på damsidan. Den långa högernian har i år fått vara med en del i högsta serien. Åtta mål är facit på ganska begränsad speltid. Förväntas få en större roll nästa år när Hanna Blomstrand lämnar för Danmark.

4. Thea Stankiewicz
Född: 1998
Position: M9
Klubb: Fana IL
Moderklubb: Kringlebotn IL

Motivering: En målfarlig mittnia med stora offensiva kvaliteter. Behärskar det mesta i anfall såsom genombrott och skott utifrån men är även en duktig assistspelare. Bor i Norge och har dubbla pass men har valt att spela för Sveriges u-landslag hittills. Snittade 5,7 mål i norska andraligan den här säsongen.

3. Olivia Löfqvist
Född: 1998
Position: M6
Klubb: Lugi HF
Moderklubb: IK Lågan

Motivering: Anna Lagerquists arvtagare. I Lugi finns Sveriges nästa försvarsexpert. Inför säsongen 2015/16 skrev Olivia Löfqvist på för Lugi och fick chansen direkt. I år slutade Lugi tvåa i grundserien och mittsexan har varit en nyckelspelare i Lundaklubbens försvar.

– Vi har gjort en fantastiskt bra säsong som lag med tanke på vår ålder. För egen del har jag utvecklats mycket både framåt och bakåt. Jag tar mer ansvar nu och känner att jag är en större del av laget. Jag spelar mer, även om jag fortfarande är en avlastningsspelare.

Läs hela intervjun med Olivia i senaste numret av Magasinet Match.

2. Kristin Thorleifsdottir
Född: 1998
Position: V9
Klubb: Skånela IF
Moderklubb: Rimbo HK

Motivering: Hon blir punktmarkerad i nästan varje match. Kristin Thorleifsdottir öser in mål ändå. I höst tar storskytten klivet upp i högsta ligan. Hur kul på en skala är det att bli punktmarkerad i match efter match? Kristin Thorleifsdottir, 19, har vant sig.

– Jag är ganska less på det nu faktiskt, haha. I allsvenskan har det varit nästan i varje match. Vissa gånger hela matcher, andra gånger en halvlek eller periodvis.

Läs hela intervjun med Kristin i senaste numret av Magasinet Match.

1. Hannah Flodman
Född: 1998
Position: V9
Klubb: VästeråsIrsta HF / Lugi HF
Moderklubb: VästeråsIrsta HF

Motivering: Från skolan ut i arbetslivet. Från föräldrahemmet i Kvicksund till lägenhet i Lund. Från VästeråsIrsta till Lugi. Från junior till vuxen. Ett nytt liv väntar för Hannah Flodman, 18 år. Sveriges mest talangfulla junior har en unik meritlista. Hon har redan fem USM-medaljer (tre guld och två silver).

I Malmö 12-14 maj ska Hannah Flodman försöka försvara SM-titeln från ifjol och ta sin sjätte och sista USM-medalj. Månaden därpå kliver hon in i vuxenvärlden, när hon tar studenten och börjar förbereda flytten till Skåne.

Men innan dess har Hannah Flodman ganska mycket i livet. Massor av handboll med VästeråsIrsta, både A-laget och juniorlaget (i USM:s finalsteg), slutspurten av gymnasiet, extrajobb på förskolan som drivs av hennes mamma. Och en hel del tid går åt för pendlingen mellan Västerås (skolan och klubben) och föräldrahemmet i Kvicksund, ett litet samhället med knappt 2 000 invånare på gränsen mellan Västmanland och Södermanland.

Läs hela intervjun med Hannah i senaste numret av Magasinet Match eller i separat artikel.

Källa: Magasinet Match

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here