”Fram till förra året hade jag aldrig lämnat Acre, men med handboll ändrades allt”

Foto: www.panamericanohandball2016.com

Det blir en spännande upplevelse för 17-åriga José Luciano Costa da Silva som ska representera Brasilien i Skol-VM som arrangeras i Qatar.

ANNONS

Att spela handboll handlar också om att resa och upptäcka nya platser. Om det så är en sliten hall i Norrköping eller en cup i Portugal. För en brasiliansk 17-åring erbjuder nu handbollen en magisk resa.

José Luciano Costa da Silva ska nämligen spela Skol-VM för Brasilien. Det arrangeras den 22-28 februari i Qatar och för Silva är det första gången någonsin som han lämnar Brasilien.

– Jag är väldigt glad. Min familj, som fortfarande bor i Acre, är överväldigad. Kanske ännu mer än jag, säger han till Agencia.ac.

Acre är Brasiliens mest avlägsna provins, belägen inklämd mot gränsen till Peru och bakom Amazonas. Den lilla by där Silva växte upp, som heter Rodrigues Alves, ligger över 60 mil från delstatens huvudstad Rio Branco. Vi skulle kunna kalla Rodrigues Alves för Brasiliens motsvarighet till Tärnaby, typ.

José Luciano Costa da Silva fick chansen att flytta till Rio Branco som 16-åring och träna handboll på allvar. Där upptäcktes han av tränaren Luiz Melo och blev inbjuden att träna vid Brasiliens nationalanläggning vid Sao Bernardo i Sao Paulo.

– Fram till förra året hade jag aldrig lämnat Acre, men med handbollen ändrades allt. Jag besökte flera städer i Brasilien på mycket kort tid, säger José Luciano Costa da Silva som nu alltså också får använda sitt pass för utlandsresa för första gången.

Brasilien spelar i grupp C mot Turkiet, Grekland, Indien och Belgien.

Pojkar

Grupp A
Qatar
Danmark
Österrike
Polen
Marocko

Grupp B
Frankrike
Kroatien
Serbien
Iran
Bulgarien

Grupp C
Turkiet
Brasilien
Grekland
Indien
Belgien

Grupp D
Tyskland
Tjeckien
Rumänien
Israel
Georgien

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here