Torsdagens TV-tablå: HL, SHE och toppmöte i Tyskland

Andreas Palicka. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Ikväll är det Sverige och Tyskland som står för handbollsunderhållningen. I Handbollsligan tar Guif emot Helsingborg för en viktig kamp på nedre halvan. I SHE spelas en spännande streckmatch mellan Heid och Kungälv. Och i Tyskland ska Rhein-Neckar Löwen försöka hänga på Kiel i tyska toppen.

Vi börjar i Handbollsligan där Guif och OV ska göra upp om viktiga poäng för att separera sig från den absoluta bottenstriden. Guif har tagit sex poäng i år, av dessa har fem kommit på hemmaplan. Det är dåliga nyheter för OV Helsingborg som inte lyckats ta poäng i någon av sina fem bortamatcher.

SHE bjuder på ett tätt möte där Heid och Kungälv duellerar strax över slutspelsstrecket. Heid kommer till matchen med fyra raka förluster, och har dessutom inte hunnit vinna hemma ännu i år, medan Kungälv slog Lugi i sin senaste bortamatch.

Och så kvällens stormöte i Tyskland. Lejonen från Mannheim gör bäst i att vinna mot Kiel ikväll för att inte släppa iväg zebrorna för långt. I dagsläget ligger Kiel tvåa i tabellen med 16 poäng på nio matcher. Löwen har 14 poäng på elva matcher och kommer dessutom till mötet med tre matcher utan vinst. Make it or break it ikväll?

Handbollsligan:
19:00 Guif Eskilstuna – OV Helsingborg, C More

SHE:
19:15 BK Heid – Kungälv HK, C More

Bundesliga (herrar):
19:00 Rhein-Neckar Löwen – THW Kiel, Viaplay