EXTRA: Hampus Olsson lämnar Malmö för Tyskland

Hampus Olsson, HK Malmö. BILDBYRÅN

Malmös skyttekung Hampus Olsson lämnar klubben med omedelbar verkan för spel i Bundesliga med HC Erlangen, det skriver HK Malmö i ett pressmeddelande.

Det är snabba vändningar i handbollen, både på planen och i transferkontoret. Igår tillhörde Hampus Olsson HK Malmö och imorgon kan han göra debut för sin nya klubb HC Erlangen, där han blir klubbkamrat med Simon Jeppsson.

– Det har alltid varit drömmen att komma till Bundesliga och självklart är jag tacksam att HK Malmö kunde gå med på den här affären så att drömmen kunde uppfyllas säger Hampus Olsson i pressmeddelandet.

Enligt pressmeddelandet har Erlangen köpt loss 26-åringen som flyger ner till Tyskland direkt och kan alltså göra debut mot svenskklubben Wetzlar redan imorgon för att ersätta skadade Johannes Sellin, som är borta till december. Högersexan skickar iväg en sista hälsning till sin numer gamla klubb.

– Jag vill tacka HK Malmö som klubb och alla runt omkring laget som stöttat mig under mina dryga två år här. Jag vill även rikta ett särskilt tack till Stian och ledarteamet som gjort mig till en bättre handbollsspelare. Helheten har varit bra i HK Malmö med kvalitet på träningarna och rent generellt är det en bra miljö att utvecklas i. Jag hoppas på något sätt kunna ge tillbaka för det HK Malmö gett mig, avrundar Hampus Olsson.