Pain is temporary

Visst är det konstigt att en som mänsklig varelse aldrig kan vara nöjd? Oavsett hur långt jag har nått & hur hårt jag har kämpat så finns det alltid något som håller tillbaka känslan av tillfredställelse. Det är som ett rep ständigt gör sig påmint tätt bakom mig, fastspänt i mig. Det är en del av mig & det håller mig tillbaka. Kanske är jag för rädd för att känna, just för jag vet hur ont det gör att mista. Så är det nog.

Jag är rädd för att leva ut & känna att jag är här, fullt ut. Jag är handbollsspelare igen men jag vågar inte öppna ögonen & verkligen se efter. Se att jag klarade det. All tid jag investerat, all kraft. Blod, svett & tårar. Min kropp har varit mitt projekt & jag lyckades.

“Pain is temporary. It may last a minute, or an hour, or a day, or a year, but eventually it will subside and something else will take its place. If I quit, however, it lasts forever. That surrender, even the smallest act of giving up, stays with me. So when I feel like quitting, I ask myself, which would I rather live with?” 

Lance Armstrong, jag slutade aldrig. Varje dag i över 1000 (!) dagar var mitt enda fokus att ta mig tillbaka till planen. Men nu när jag är här, vågar jag inte känna.

Visst är det konstigt att jag inte längre står vid sidan av? Att jag är en del av mitt lag & att jag kan bidra på det sättet jag vill. Jag kan, men ändå kan jag inte. För varje steg framåt jag tar känns det som jag tar två steg bakåt, tre fyra steg bakåt. För jag är inte den spelare jag var när jag släpades av planen den där onsdagskvällen.

Jag ska sluta vara rädd & jag ska börja känna efter, se vad jag har tagit mig förbi. Men det är svårt, kanske svårare än att göra jobbet efter operationerna. Min fysik är lättare att påverka än mitt förhållningsätt, det är så konkret att det går att ta på. Jag ser mina resultat svart på vitt men kan inte på samma sätt styra över de tankar som far genom huvudet. Det måste få ett stopp, jag måste våga vara nöjd. Jag tänker cutta det där repet & kasta det till månen.