TV-tisdag: Finalretur i ATG Svenska Cupen och EM-gruppspelets sista matcher

Ikväll är det dags för returmöte i finalen mellan Skara och Skuru. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN.

Den andra finalmatchen i ATG Svenska Cupen spelas i kväll. Skara HF tar emot Skuru IK och ska försöka ta in ett 6-målsunderläge. I EM är det dags för avgörande matcher i grupperna B och D.

Damernas final i ATG Svenska Cupen ska avgöras och Skara har en tuff uppgift framför sig. Den första finalmatchen vann Skuru med 32–26 och Nacka-laget är storfavoriter.

– Det blir svårt givetvis. Vi ligger under med stor marginal och måste spela med få misstag och samtidigt våga, konstaterar Skara-tränaren Magnus Frisk på Skara HF:s hemsida. Matchen spelas i Skövde Arena och sänds i SVT.

I herrarnas EM-turnering är det dags för de sista matcherna i gruppspelet. Grupp B är en spännande och öppen historia. Island leder gruppen med full pott, men är ändå inte klara för huvudrundan. I kväll tar de sig an hemmanationen Ungern. I den sena matchen spelar Nederländerna mot jumbon Portugal.

I grupp D är Tyskland (som hade fem spelare med positiva covid-test i går) och Polen redan vidare och möter varandra i en gruppfinal där poäng till huvudrundan står på spel. Väl där hamnar de i samma grupp som Sverige, så ett kryss skulle kanske smaka fint.

Tablån 18 januari
EM
(18:00) Island–Ungern
(18:00) Polen–Tyskland
(20:30) Nederländerna–Portugal
(20:30) Belarus–Österrike
Matcherna sänds i Viaplay
ATG Svenska Cupen – Final (d)
(18:35) Skara HF–Skuru IK
Matchen sänds i SVT
Herrallsvenskan
(19:15) Tyresö Handboll– Skånela IF
Matchen sänds hos Solidsport