VI:s hemmaborg blir Västerås Arena

Bombardier Arena byter namn till som är Västerås Arena. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån.

Efter elva år med sponsornamn bär spelplatsen i Västerås återigen lokalprägel. VLT som tar upp namnbytet till Västerås Arena rapporterar också störda möjligheter till renovering av den 30-åriga hallen.

Det ursprungliga namnet Västeråshallen gällde från invigningen 1990 fram till 2008. Då blev det Bombardier Arena av bygget där VästeråsIrsta spelar sina elitmatcher. Från och med i veckan gäller åter ett stadsnära men också osålt namn.

Lokaltidningen VLT luskar dessutom i frågan om uppdateringsbehov och får svar av Thomas Högström, ordförande för Rocklunda sport och event.

– Vi för diskussioner med staden om behovet och det finns en prioriteringslista. Hallen är gammal och det behövs en teknisk upprustning med kassor och annat.

I sammanhanget får dock prioriteringarna vika undan tidmässigt för andra åtgärder i samhället.

– I dessa coronatider finns det definitivt inte någon sådan (tidsplan, journ. anm.), det kan jag säga på en gång. Men förhoppningsvis kan vi komma igång med någonting av det här arbetet när staden och samhället börjat återgå till det normala efter krisen, säger Högström till VLT.

Länk: Trots 30 år på nacken – därför renoveras inte gamla Västeråshallen